quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Makó

Finomságok a makói Galamb iskolában – ezúttal az egyik felnőtt osztály látta vendégül a többieket

2023. február 24.

Pizza, tarhonyás krumpli és zöldséges finomságok készültek az intézmény konyhájában. A 214/A osztály tartott csapatépítő közös főzést, természetesen nemcsak maguknak, hanem a diákoknak és tanároknak is.

Vegetáriánus ételeket készítettek pénteken a 214/A tanulói. Az osztály a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.  tagjaiból áll, nagy örömünkre mezőgazdasági technikusként tanulnak nálunk. Az iskolánk tanulóinak, kollégáknak is kedveskednek egyúttal. A diákklub ma az övék, a teljes konyhai felszereléssel. Én is beálltam kicsit ügyeskedni. Céklás almasaláta készítésében segédkeztem

– mesélt a főzésről Horváth Zoltán, az Alföldi ASzC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

Hozzátette:

Közben reggel a diákoknak már elkészült a szokásos menü, a sulibüfé mellett bundás kenyeret és teát fogyaszthatnak. A sütés-főzés nálunk szinte mindennapos. A múlt héten például a 10. osztály sütött fánkot a lányoknak, illetve az iskola tanulóinak. A nálunk termett gyümölcsből készült lekvárral szolgálták föl, és mellé dekorálták a Valentin-nap alkalmából az iskolát. Illetve vetélkedőt rendeztünk.

Az intézmény együttműködése a Bay Zoltán társasággal nem új keletű. Közösen működtetnek egy kutatólaboratóriumot, és a földművelésben is együtt dolgoznak a tankertben. Tavaly bazsalikompalánta kísérleteket végeztek, amelyeket drónnal is tudtak monitorozni.

Koós Ákos a főzést szervező osztályból elmondta:

Mi ugyan rendelkezünk már más végzettségekkel, de emellett úgy gondoltuk, hasznos, ha elvégezzük az iskolában a mezőgazdasági technikusi felnőttképzést. Sokat tanultunk az egyetemen, sok mindent tapasztaltunk mint kutatók, de a gyakorlathoz így lehet a legközelebb kerülni, ilyen helyen, ilyen szakértőktől, tanároktól, és szeretnénk ezt a tudást hasznosítani.

Hozzátette:

Én kémiás vagyok, de van biológus, van élelmiszeripari, és mindenféle végzettségű kollégám, akikkel közösen tanulunk most itt. A kutatóintézet régóta együttműködik az iskolával, most visszaültünk az iskolapadba, és tanulunk, házi feladatot csinálunk, vizsgázunk. Hamarosan indulnak a tankerti munkák is, úgyhogy ez egy ilyen téltemető, közös csapatépítő főzés, és egyben köszönetnyilvánítás is az iskola felé az eddig tanultakért.