Néptánccal nyílt meg a hatodik Gazdanap a Gregusban (galériával)

Újra megrendezte – a Covid miatti kihagyást követően – a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület a Gazdanapot, amelynek ezúttal is a Gregus Máté Szakiskola tornaterme adott otthon. Helyi termelők, gazdálkodók várnak minket ma egészen 18 óráig, a gyermekek pedig morzsolhatnak kukoricát, agyagozhatnak, őrölhetnek lisztet, és kézműveskedhetnek is.

Még mindig nagyon népszerű a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület által szervezett, mára már hagyományossá vált Gazdanapja, ahol testközelből megismerkedhetünk helyi termelőkkel, gazdálkodókkal és azokkal a szervezetekkel is, akikkel együtt dolgozik az egyesület: ma például jelen volt többek között a Juhtenyésztő Szakosztály, és a Pásztorélet Kutatók köre is.

Benkő Zsolt, a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület elnöke köszöntőjében kiemelte, nagy öröm látni egyrészt azt, milyen sokan vannak ez alkalommal is a rendezvényen, és az is, hogy végre meg tudták szervezni ismét ezt az eseményt.
Perényi János, a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület ügyvezető elnöke köszöntőjében kiemelte, ha jól körbenézünk, láthatjuk, mivel is foglalkozik a gazdasági egyesület és milyen szakosztályokkal működik együtt.

A Gazdanapot a nem régiben Művészeti díjban részesülő Kankalin Néptáncegyüttes nyitotta meg, majd megkezdődött a termékmustra.

A jelenlévők nagy érdeklődéssel látogatták végig a kitelepült szervezeteket, helyi termelőket gazdálkodókat. És természetesen vásárolni is lehetett.
Láttunk szörpöt, lekvárt, diót, sajtokat, fokhagyma-termékeket, de a vásárhelyi hímzéssel is találkozhattunk, és egyéb kézműves termékekkel.

A Kócsó család nem először látogatott el a Gazdnapra, András és Zsombor a kukoricamorzsolást szerették volna ezúttal is kipróbálni, no meg a korongozást, ahol egyébként két pillanat alatt már sorban álltak a gyerekek. Édesanyjuk, Ancsa elmondta, fontos nekik a hagyományok ápolása, és a kézműves termékeket is előnyben részesítik, sajtot például rendszeresen vásárolnak.

Varga Anikó és Peti szintén nem először látogatott el ma a Gregusba, Peti a lisztőrlést és a korongozást is ki fogja próbálni a nap során, de előtte jóízűen elfogyasztott egy vásárhelyi túrós lepényt, ami nagy kedvence, mint megtudtuk. Édesanyja portálunknak kifejtette, nagyon fontosnak tartja, hogy a helyi termelők minél több helyen bemutatkozhassanak, ez pedig egy kiváló alkalom erre. Ő maga is vásárol helyi termelők által készített termékeket, rendszeresen vesz például mézet.

A Gazdanap egészen 18 óráig várja az érdeklődőket, családokat!
Sok-sok fotón mutatjuk, mi mindent láttunk!
GALÉRIA