quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 16. szerda
  -  Csongor
Vásárhely

Ha farsang, akkor fánk! Idén is megmutathatjuk fánktudásunkat a mustrán, Vásárhelyen!

2023. január 29.

Február 11-én rendezik meg a ma már hagyományos Fánkmustrát, ám ezúttal nem a Tájház, hanem az Ifjúsági Klub ad otthont a fánk szerelmeseinek.

Szalagos vagy amerikai, töltött, mázas vagy csöröge? Bármilyen! Mindenféle verzióban várják a vállalkozó kedvűeket a Fánkmustrára – tudtuk meg Csáki Zsolt, gasztro-szervezőtől.

Idén is szakmai zsűri értékeli a kinézetet, állagot, na és persze az ízeket! A legjobbak ezúttal is kis ajándékban és oklevélben részesülnek.

„A legfontosabb, hogy szívvel-lélekkel készüljön a farsangi időszak egyik legemblematikusabb finomsága, a fánk. Lehet töltelékes, kerek, szögletes, lyukas, mázas, csöröge, sok szeretettel várunk ezúttal is minden süteményt” – emelte ki Csáki Zsolt, akitől persze tippeket is kértünk, milyen is az igazi szalagos fánk, mire kell figyelni az elkészítésekor.

„Nagyon fontos, hogy a tészta könnyed legyen, légies. Lehetőleg vajjal készüljön, és lényeges a sütéskor, hogy forró, és nagyon bő zsiradékba tegyük bele. Akkor jó egyébként a tészta, ha ennek a zsiradéknak úszik a tetején a beletételkor. Ajánlott rátenni íves fedőt is, mielőtt megfordítjuk, mert az így keletkező gőz belepi a fánkot, és miután megfordítjuk, ott lesz a kis szalag is. Tehetünk a tésztába rumot is, csak ajánlani tudom, ez egy régi szokás és nagyon bevált módszer, a tészta is ízletesebb lesz tőle véleményem szerint és elkerülhető, hogy esetleg túlzottan magába szívja a tészta sülés közben a zsírt vagy olajat” – javasolta a gasztro-guru.

csöröge

Igazán farsangi hangulatot fog egyébként a február 11, árasztani, a fánk kóstolás és eszegetés mellett éppen ezen a napon szervezik meg a BFMK előtt a szintén hagyományos Lovasfarsangot.

Visszatérve a mustrára, a zsűri megmérettetni szánt fánkokat az esemény napján, február 11-én, 9-től 12 óráig várja, az Ifjúsági Klubban. Eredményhirdetés a Lovas Farsangon, 13 órakor.

A Fánkmustra Facebook eseménye és további részletek ITT.

A Lovas Farsang részletei ITT.

Fánksütésre fel! 🙂