Ismét finomságokkal kedveskedett a Szeretem Vásárhelyt mindennapi hőseinknek az ünnepek alatt

Détár Zoltánhoz, a Vitézi Rend hadnagyához csatlakozott idén is a civil szervezet: tejszínes bárányragu levessel, túrós lepénnyel és barátfülével köszönték meg a vásárhelyi tűzoltók és mentők áldozatos munkáját.

Már ötödik alkalommal főzött Détár Zoltán tárkonyos, tejszínes bárányragut egy 50 literes bográcsban, a saját nevelésű bárányból a két ünnep között. A Délmagyarnak úgy nyilatkozott, mind a katasztrófavédők, mind a mentősök minden elismerést megérdemelnek. Sajnos, sokan természetesnek veszik a munkájukat, mondván, hogy nekik ez a dolguk. Amíg ilyen tettre kész emberek vigyáznak ránk, addig jó. Mindkét hivatás alulfizetett, ráadásul ünnepnapokon is dolgozniuk kell. Ezért úgy gondolja, mindenképpen erősíteni kell a társadalmi megbecsülésüket.

Az ünnepi kedvességhez a Szeretem Vásárhelyt is csatlakozott ez alkalommal is, ők túrós lepénnyel és barátfülével hálálták meg mindennapi hőseinknek a munkájukat.

„Nem első alkalommal csatlakoztunk Détár Zoltán akciójához, hogy azokat, akik értünk dolgoznak, ránk vigyáznak, finomságokkal lepjük meg és így köszönjük meg az egész éves, áldozatos munkájukat” – mondta még el Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapító tagja.