Szilveszteri malac-pogácsa, a Klímanócskák ajánlásával

Ennél cukibbat aligha találunk a sós sütemények között böngészve az év utolsó napjára, és még a gyerekekkel is kedves kis móka elkészíteni!

A Klímanócskák ajánlották figyelmünkbe a vidám malacokat, mutatjuk is a receptet!
Hozzávalók
25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg túró, 2 kiskanál só
A tetejére: egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, egész fekete bors vagy napraforgómag.

Elkészítés
A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A füleket és az orrokat (ez lehet virsliből is) a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással.

Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó mókázást, jó étvágyat!