quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Vásárhely

Bálint Gabriella süteménye páratlan desszert lesz az ünnepi asztalon!

2022. december 21.

Az idei SzeretetSütire a fent említett karácsonyi kugflóffal készült: ez egy málnás-narancsos csokis finomság, amit egy kis kávé és egy pici whiskey tesz pikánssá. Akkora sikert aratott, hogy közönségdíjas is lett vele.

Nincs olyan hét, hogy ne kedveskedne szeretteinek Bálint Gabriella valami finomsággal, amit ő maga készít és süt, a család asztalára pedig rendszeresen kerül a finom kovászos kenyere is. Ugyanakkor a „jótét csendben” elve mentén rendszeresen támogat rászorulókat is, szívvel-lélekkel.

Az idei SzeretetSütire a fent említett karácsonyi kugflóffal készült: ez egy málnás-narancsos csokis finomság, amit egy kis kávé és egy pici whiskey tesz pikánssá. Akkora sikert aratott, hogy közönségdíjas is lett vele.

Elkértük tőle a receptet, figyelem! Ez a Kapcsolat Központ főigazgatójának saját receptje, tehát sehol-máshol nem leljük fel 🙂

Hozzávalók:

20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 2 tojás, 4 ek holland kakaó, 1 adag kávé-eszpresszó, 1
kupica whisky, 1 vaníliás cukor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1/2 tk sütőpor, 1 kk só, 2 ek tejföl, 2
ek tejszín, 1 tábla narancsos étcsokoládé, 25 dkg málna (tésztába és díszítéshez együtt), 1
nagy narancs (fele díszítéshez, fele tésztához-lé és reszelt héj formában), 1 adag cukormáz
díszítéshez


A tojásokat a cukorral szinte fehér habosra kikeverjük, utána hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, és valamennyi ún. folyékony hozzávalót.

A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a folyékony alkotókhoz, és ezt is alaposan eldolgozzuk, végül mehet hozzá a többi hozzávaló (a gyümölcsök, és a narancsos étcsokoládé akár reszelve, akár olvasztva, akár kisebb darabokra vágva). Alaposan keverjük el. Kivajazott és kilisztezett kuglófformába öntjük a tésztát, süssük 175 fokon kb. 45-50 percig, ha kész és kihűlt, citromos-narancsos
cukormázzal és a maradék gyümölccsel díszítjük.

Próbálják ki mindenképp, mi ki fogjuk! 🙂

Kellemes ünnepi készülődést kívánunk!

Kellemes ünnepi készülődést kívánunk!