Dédnagyapjától tanulta a méhészetet a vásárhelyi Hegedűs Gábor

Az Év Méze versenyen az Év Akácméze elismerést kapta meg nemrégen. Azt mondta, sokat jelent neki, de még inkább az, hogy sokan szeretik a mézeit, és rendszeresen visszajárnak hozzá vásárolni.
Nyolc éve foglalkozom méhészettel, általános mezőgazdász szakon végeztem. Dédnagyapám volt méhész, így igazából kiskorom óta érdekelt ez. Sokat segítettem neki, megtetszett az egész. Tőle örököltem a méhészet, méhek szeretetét
– osztotta meg portálunkkal Gábor.
Hódmezővásárhelyen él, és itt is van a méhtelepe. Akác és vegyes mézet készített idén. Kistermelőként a vásárlói ismerik, szeretik, rendszeresen visszajárnak hozzá. A díjról kifejtette:
Meglepett az elismerés, és büszke vagyok, hiszen ez egy jó visszajelzés arra, hogy amit csinálok, annak van értelme, jól csinálom. A minőségre törekszem, nem a tömegtermelésre. 30 méhcsaládom van, őket becsülettel el tudom látni a munka mellett is.

Az Év Akácméze díjat a XIII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon hirdették ki. Az év kiváló magyar méze címke is felkerülhet Hegedűs Gábor mézeire, ami fontos a márka erősítése szempontjából. Télen egyébként a méhek pihennek, lelassul az anyagcseréjük, betakarva várják a tavaszt a vásárhelyi méhésznél is.