Még nem késő megsütni a makói Limara sütőtökös-csokis kiflijét

A makói gasztroblogger szezonális finomságot készített.
Libor Máris, Limara isteni finom receptekkel kápráztat el bennünket Limara Péksége blogjában. Sütőtökös- csokis kifli receptjét érdemes otthon kirpóbálni.
A receptnél azt írja:
„Gyönyörű napsütéses őszi időt idéz ez a péksütemény nekem. A sárga tészta sütőtökkel ízesített, a barna tészta pedig csokis. A tök íze nem annyira érződik, a csokis a hangsúlyosabb. Ha lett volna éppen itthon egy narancsom, akkor annak a héját is belereszeltem volna a sárga tésztába. Különlegességét a formázása adja. Lépésről lépésre fotóztam, nem bonyolult, könnyű elkészíteni.”
Sárga tészta:
250 g liszt
100 g sült tök
30 g puha vaj
40 g tojás
30 g cukor
fél mk. só
10 g friss élesztő
kb. 30 ml tej
Barna tészta:
230 g liszt
20 g holland kakaópor
30 g puha vaj
30 g cukor
40 g tojás
fél mk. só
kb. 120 ml tej
1 dkg friss élesztő
Egy nagyobb, vagy két kisebb tojást felverünk. Kimérünk belőle 2x 40 grammot, a többit félretesszük a lekenéshez.
Elkészítjük a sárga tésztát. A tejbe beleszórunk egy mokkáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és pár percre félretesszük.
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a sütőtökpürét, az élesztős tejet és a kimért tojást. Egy spatulával elkeverjük, amíg nagyjából összeáll a tészta. Ezután hozzáadjuk a vajat és kézzel szép sima, puha, de nem lágy tésztát gyúrunk. A tálat vékonyan kikenjük olajjal, a tésztát visszatesszük, fóliával letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk.
A recept további részét, lépésről lépésre itt követheti!
Jó sütögetést és jó étvágyat, Limarának pedig köszönjük az újabb receptet!