quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Makó

Még nem késő megsütni a makói Limara sütőtökös-csokis kiflijét

2022. október 31.

A makói gasztroblogger szezonális finomságot készített.

Libor Máris, Limara isteni finom receptekkel kápráztat el bennünket Limara Péksége blogjában. Sütőtökös- csokis kifli receptjét érdemes otthon kirpóbálni.

A receptnél azt írja:

„Gyönyörű napsütéses őszi időt idéz ez a péksütemény nekem. A sárga tészta sütőtökkel ízesített, a barna tészta pedig csokis. A tök íze nem annyira érződik, a csokis a hangsúlyosabb. Ha lett volna éppen itthon egy narancsom, akkor annak a héját is belereszeltem volna a sárga tésztába. Különlegességét a formázása adja. Lépésről lépésre fotóztam, nem bonyolult, könnyű elkészíteni.”

Sárga tészta:

250 g liszt

100 g sült tök

30 g puha vaj

40 g tojás

30 g cukor

fél mk. só

10 g friss élesztő

kb. 30 ml tej

Barna tészta:

230 g liszt

20 g holland kakaópor

30 g puha vaj

30 g cukor

40 g tojás

fél mk. só

kb. 120 ml tej

1 dkg friss élesztő

Egy nagyobb, vagy két kisebb tojást felverünk. Kimérünk belőle 2x 40 grammot, a többit félretesszük a lekenéshez.

Elkészítjük a sárga tésztát. A tejbe beleszórunk egy mokkáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és pár percre félretesszük.

Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a sütőtökpürét, az élesztős tejet és a kimért tojást. Egy spatulával elkeverjük, amíg nagyjából összeáll a tészta. Ezután hozzáadjuk a vajat és kézzel szép sima, puha, de nem lágy tésztát gyúrunk. A tálat vékonyan kikenjük olajjal, a tésztát visszatesszük, fóliával letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk.

A recept további részét, lépésről lépésre itt követheti!

Jó sütögetést és jó étvágyat, Limarának pedig köszönjük az újabb receptet!