Így értékelte a Kiskukták Főzőversenyén készült ételeket a zsűri

Idén sem állítottak rangsort az ítészek, értékelést viszont adtak. Ebben sem volt könnyű dolguk, mert sok finom ételt készítettek a résztvevők, de a kecsketejes, házi birsalmalekvárral töltött palacsintát és a tárcsás húst kiemelték a többi finomság közül.
Galambos Kornélné D. Szabó Katalin közösségszervező, a zsűri egyik tagja lapunknak elmondta, mindenki kitett magáért idén is a Kiskukták Főzőversenyén, nagyon finom ételeket kóstolhatott Vásárhelyen vasárnap a 3 tagú zsűri – Varga László szakács, Szóró Ilona, az Országos Olvasóköri Szövetség alelnöke és ő maga.

Nem állítottak most sem rangsort, de a résztvevők közül kiemelték Imre Petrát, az Ics Fürjészet csapat kiskorú tagját. Ők tárcsán sült pácolt húsokkal varázsoltak el a zsűritagokat, desszertjük birsalmalekvárral töltött palacsinta volt. „A tésztát kecsketejjel készítették, a birsalmalekvár pedig házi főzésű volt” – ismertette Galambos Kornélné.

De mind a babgulyások, mind a tarhonyás egytálétel nagy sikert aratott – tudtuk meg.
Az elkészült ételeket egyébként jóízűen elfogyasztották utána a résztvevők és meghívottaik a Csúcsi Olvasókör termében.

Íme a részletes lista, ki mit főzött!
Imre Petra – Ics Fürjészet – Tárcsán sült finomságok
Imre lányok – Hajnalka, Boglárka, Kamilla – Csülkös-bableves csipetkével
Kis Dániel – Babgulyás
Molnár Patrícia – Tarhonyás krumpli kolbásszal

Gratulálunk az összes versenyzőnek, akik nemcsak a közös főzés örömének hódolhattak vasárnap, de mindegyik csapat kapott egy édességcsomagot és egy szakácskönyvet is – utóbbit Szóró Ilona jóvoltából.


Tárcsán sütött fürjmell, bográcsosok – így főztek a Kiskukták főzőversenyén
Második alkalommal szervezték meg a Kiskukták főzőversenyét a Csúcsi Olvasókörben. Ez alkalommal 4 csapat versengett.