Tárcsán sütött fürjmell, bográcsosok – így főztek a Kiskukták főzőversenyén

Második alkalommal szervezték meg a Kiskukták főzőversenyét a Csúcsi Olvasókörben. Ez alkalommal 4 csapat versengett.
A kikötés most is az volt, hogy a csapatban legyen legalább egy kiskorú, aki segít a főzésben.

Most is biztosítottak asztalokat és padokat, de az alapanyagot és a főzéshez eszközöket ezúttal is a versenyzőknek kellett magukkal hozniuk. 3 tagú zsűri értékel majd, rangsort állítanak fel, és elmondják, melyik ételnek mi volt az erőssége, de külön helyezettek nem lesznek, a résztvevők apró ajándékokat kapnak majd.

Ott jártunkkor már javában készültek a finomságok, az udvart mennyei illatok lengték be.
Két helyen is babgulyás rotyogott a bográcsokban, az egyikben füstölt csülök is helyett kapott, a gyerekek pedig lelkesen készítették bele a saját kezűleg meggyúrt tésztából a csipetkéket bele.

Petráék csapata pácolt húsokkal készült – amelyekben fő szerepet kapott a fokhagyma – ezt készítették el tárcsán.

Patrícia a nagypapájával nevezett a versenyre és kolbászos krumplis tarhonyát készítettek. A 11 éves kamaszlány elmondta, egyébként is szokott otthon segíteni a főzésben, ez alkalommal pedig a krumpli pucolás és a hagyma darabolás volt a feladata többek között.






Eredmények később! 🙂