Írókázhattak és fűszer-totózhattak is a Corvin nyílt napján a fiatalok

Nagyon sok programmal készült a Corvin Mátyás Szakképző Iskola az intézmény nyílt napján, ahol az érdeklődők testközelből betekintést nyerhettek és kipróbálhatták azokat a szakmákat, amelyeket az iskolában oktatnak.
A Corvin Mátyás Szakképző Iskolában két fő ágazatot választhatnak a jelentkezők, az egyik a turizmus-vendéglátás (ezen belül van cukrász, pincér és szakács képzés is többek között), illetve a kereskedelem (kereskedelmi és vegyáruházi technikus) – tudtuk meg Farkas Mikóstól, a Corvin szakmai igazgatóhelyettesétől.

Mint ismertette, minden képzésük nagyon népszerű, minden szakmának megvan a maga szépsége, a diákok egy céllal jönnek ide hozzájuk tanulni, és a mai napon az a fő célja az intézménynek, hogy minél több élményt és ismeretet szerezzenek a pályaválasztás előtt álló diákok arról, hogyan zajlik itt az oktatás. Emellett partnercégek képviselőivel is találkozhatnak, kérdezhetnek tőlük, akik a munkaerőpiaci elhelyezkedésről az adott szakmáról is hasznos információkkal tudnak szolgálni nekik.

A megjelenteket Oláh Attila igazgató köszöntötte, majd ismertette a képzéseket. Majd Horváthné Ruzsa Anita, a Cseresnyés Kollégium igazgatóhelyettese is üdvözölte a diákokat. Kiemelte: a vidékről érkező tanulók mind ingyenesen lehetnek a kollégium lakói, a nyílt nap során bent a kollégiumban már bent lakó fiatalokkal is beszélgethetnek, milyen a „Cserkó”. A tájékoztatás után a diákok szét is széledtek és lelkesen próbálgatták a különféle, az adott szakmához kapcsolódó tevékenységeket.

Szerdán ízlelhettek, tanulhattak, alkothattak is az érdeklődők. Volt fűszer totó, ennek során meg is foghatták, szagolhatták, kóstolhatták a résztvevők a különféle fűszereket, majd meg kellett határozniuk, mi az adott fűszer neve.

Gyönyörűen megterített, őszi hangulatú, Márton napi menükártyával ellátott asztalt tekinthettek meg, amelyet a Corvin tanulói nagyon esztétikusan terítettek meg. Farkas Miklós ezzel kapcsolatban kiemelte, a pincér szakmánál nagyon fontos az esztétikus és precíz terítés is.

Mint kiemelte, a cukrászoknál pedig a kézügyesség a rendkívül fontos, így aztán ma az érdeklődők írókázhattak, mézeskalácsot festhettek és mintákat rajzolhattak azokra. De volt csomagolás-technikai bemutató is, amit szintén kipróbálhattak a diákok.
Legközelebb november 11-én lesz nyílt nap az iskolában, ekkor már matek és földrajz vetélkedőkkel is várják a diákokat többek között.