quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Vásárhely

Írókázhattak és fűszer-totózhattak is a Corvin nyílt napján a fiatalok

2022. október 12.

Nagyon sok programmal készült a Corvin Mátyás Szakképző Iskola az intézmény nyílt napján, ahol az érdeklődők testközelből betekintést nyerhettek és kipróbálhatták azokat a szakmákat, amelyeket az iskolában oktatnak.

A Corvin Mátyás Szakképző Iskolában két fő ágazatot választhatnak a jelentkezők, az egyik a turizmus-vendéglátás (ezen belül van cukrász, pincér és szakács képzés is többek között), illetve a kereskedelem (kereskedelmi és vegyáruházi technikus) – tudtuk meg Farkas Mikóstól, a Corvin szakmai igazgatóhelyettesétől.

Mint ismertette, minden képzésük nagyon népszerű, minden szakmának megvan a maga szépsége, a diákok egy céllal jönnek ide hozzájuk tanulni, és a mai napon az a fő célja az intézménynek, hogy minél több élményt és ismeretet szerezzenek a pályaválasztás előtt álló diákok arról, hogyan zajlik itt az oktatás. Emellett partnercégek képviselőivel is találkozhatnak, kérdezhetnek tőlük, akik a munkaerőpiaci elhelyezkedésről az adott szakmáról is hasznos információkkal tudnak szolgálni nekik.

A megjelenteket Oláh Attila igazgató köszöntötte, majd ismertette a képzéseket. Majd Horváthné Ruzsa Anita, a Cseresnyés Kollégium igazgatóhelyettese is üdvözölte a diákokat. Kiemelte: a vidékről érkező tanulók mind ingyenesen lehetnek a kollégium lakói, a nyílt nap során bent a kollégiumban már bent lakó fiatalokkal is beszélgethetnek, milyen a „Cserkó”. A tájékoztatás után a diákok szét is széledtek és lelkesen próbálgatták a különféle, az adott szakmához kapcsolódó tevékenységeket.

Szerdán ízlelhettek, tanulhattak, alkothattak is az érdeklődők. Volt fűszer totó, ennek során meg is foghatták, szagolhatták, kóstolhatták a résztvevők a különféle fűszereket, majd meg kellett határozniuk, mi az adott fűszer neve.

Gyönyörűen megterített, őszi hangulatú, Márton napi menükártyával ellátott asztalt tekinthettek meg, amelyet a Corvin tanulói nagyon esztétikusan terítettek meg. Farkas Miklós ezzel kapcsolatban kiemelte, a pincér szakmánál nagyon fontos az esztétikus és precíz terítés is.

Mint kiemelte, a cukrászoknál pedig a kézügyesség a rendkívül fontos, így aztán ma az érdeklődők írókázhattak, mézeskalácsot festhettek és mintákat rajzolhattak azokra. De volt csomagolás-technikai bemutató is, amit szintén kipróbálhattak a diákok.

Legközelebb november 11-én lesz nyílt nap az iskolában, ekkor már matek és földrajz vetélkedőkkel is várják a diákokat többek között.