A 13 éves Imre Petra az első „mini séf” a Vásárhelyi Ízök Fesztiváljának főzőversenyén

Először hirdettek ifjúsági kategóriát is a Vásárhelyi Ízök Fesztiválja főzőversenyén, a „mini séf” címet pedig Imre Petra nyerte, aki banános és sütőtökös muffinjával aratott.
Fel is kerestük a kamaszlányt, meséljen a sütijeiről!
Nem esett messze az alma a fájától…. 🙂
„Csáki Zsolt (gasztro-szervező, zsűrielnök – a szerk.) javasolta, hogy induljak el ebben a kategóriában, mert már kiskorom óta ételekkel foglalkozunk. (Petra az Ics Fürjészet néven majdnem minden évben induló és taroló csapat „tagja”, édesanyja és édesapja a mostani évet kivéve mindig indult a népszerű főzőversenyen – a szerk.)” – mesélte lapunknak Petra.

Már máskor is készített sütőtökös muffint, a banánosra pedig azért esett a választása, mert éppen az volt otthon. Frappáns, leleményes!
Mint mesélte, a sütőtököt 4 félbe vágva megsütötte, majd kikanalazta, kicsit összeturmixolta, így került a tésztába. Vaníliás cukrot és fahéjat is használt. Kérdésünkre felelve azt is elmondta a 13 éves kiskamasz, hogy akkor jó egy muffin, ha elválik a papírtól, és attól igazán finom egy ilyen süti, ha jó puha!

Petra nagyon sűrűn segít édesanyjának a konyhában, de a házi munkában is.
Kedvencei, amiket szeret még készíteni a gofri, tejbegríz, mindenféle sütemény és a kókuszgolyó. Elismerésre méltó egy 13 évestől, csak így tovább!
A mostani eredményen meglepődött, de nagyon örült neki, a szülei pedig nagyon büszkék rá élete első főzőversenyes helyezéséért.

Apropó szülők. Bár az Ics Fürjészet idén nem indult – egy csodás kisbabával bővült nem régen a családjuk -, azért most is alkottak, egy hidegtálat vittek a főzőversenyre meglepetésképpen. Ezért egyébként különdíjban részesültek. Mint megtudtuk, erre aszpik, csabai és töltött húsok, kecske sajt és fürjtojás-füstölve, rántott fürj és fürjmell fasírtgolyók kerültek.


Gratulálunk, Petra! Csak így tovább!

Ők az idei Vásárhelyi Ízök Fesztivál főzőversenyének legjobbjai!
20 csapat több mint 30 étellel versengett – megjelent a felvidéki, hortobágyi ízvilág is vásárhelyi módra -, a zsűrinek pedig még nehezebb dolga volt, kik legyenek dobogósak.