quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 17. csütörtök
  -  Rudolf
Vásárhely

Idén is középkort idéző főzőverseny Vásárhelyen! Jelentkezz Te is!

2022. június 28.

A VII. Hód-tavi Gasztro-lovagi Torna idén is, nevezetesen 2022. július 16-án a X. Hód-tavi csata emléktalálkozó rendezvényen várja régi és új Ínyvitézeit, Gasztrolovagjait 47-es Szegedi út melletti MotoCross-pályán a Hódtavi csata emlékművénél.

A közkedvelt főzőversenyen ezúttal is a középkori ízeket keresik, természetesen a mai kor szájízére is szabva. Kreativitás, jó hangulat, finom ételek – ez a Hód-Tavi Gasztro-lovagi Torna.

Nevezni saját alapanyaggal lehet, asztalról, székekről, főzéshez szükséges tűzről a csapatoknak kell gondoskodnia – osztotta meg lapunkkal Csáki Zsolt, gasztro-szervező. Hozzátette, idén is

3 kategóriában lehet nevezni:

1. Sültek (nyárson. kemencében, parázsban, vaslapon, edényben)

                        2. Főttek (levesek, raguk, egytálételek – üstben, cserépedényben, bográcsban)

                        3. Tészták (sütemények, főtt tészták, gombócok, töltött tészták, sült tészták)

Alapanyagok tekintetében a középkori piaci nyilvántartás alapján többek között az alábbiakat használhatjuk, tudtuk meg: marha, sertés, birka, kecske, baromfi, madarak, hal, nyúl, vadhús, tojás, sajt, túró, vaj, tejszín, savó, tejföl, száraz borsó, bab, lencse, árpa, kender, mák, mogyoró, mandula, zab, köles, hagyma, fokhagyma, uborka, tök, káposzta; alma, körte, cseresznye, meggy, szamóca,  dinnye, som, szilva, kökény, őszibarack, zöld dió, aszalt gyümölcsök; sáfrány, bors, köménymag, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, szerecsendió virág, kapor, ánizs, cukor, só, olaj és természetesen a vadon termő gyógy és fűszernövények)

TILOS ugyanakkor a kávé, tea, paprika, paradicsom, kukorica, burgonya használata.

Nevezni, 2022. július 14-ig, csapattal (a csapat és a csapatkapitány nevének megadásával) vagy egyénileg, az elérhetőségek, és az étel elnevezésének megadásával, Csáki Zsolt szervezőnél a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével a [email protected] elektronikus levélcímen (levél tárgya: HGT 2022), lehet.

Egy csapat több kategóriában, illetve egy kategórián belül több étellel is nevezhet!!! Minden ételt külön jelentkezési lapon kérjük beadni!Az ételeket csak a saját csapat fogyasztására lehet elkészíteni. A csapat létszáma nincs korlátozva.

Az ételek árusítása, közfogyasztásra bocsájtása csak az erre engedéllyel rendelkezőknek lehetséges!

Fokozottan figyelni kell és betartani a járványügyi helyzetre vonatkozó szabályozásokat!

Az ételeket a csapatok által delegált zsűri értékeli és a legjobb csapatok elnyerik az arany~, ezüst~ és bronzminősítésűGasztro-lovagi címet. Az elbírálás során figyelembe veszi a zsűri az étel ismeretét, a csapat-együttműködést, az alapanyagok megválogatását, az elkészítés módját és minőségét, az ételek ízét, harmóniáját, küllemét

fotók archív