A vásárhelyi húsboltos grilltippjeivel biztos a siker!

Cukros sörrel érdemes bekenni a bőrös hús alját, hogy isteni finom legyen – ez csak egy trükk a sok közül.
Ács Imre a grillszezon kezdetével nem győzi pótolni a pultban a tarját, hiszen a legtöbben a vásárhelyiek közül is azt viszik ilyenkor. Nem véletlenül. A Vásárhelyi Hús Kft. tulajdonosa megosztott velünk néhány praktikát.

Grillezéshez a csont nélküli tarját ajánlom a leginkább, de csontosan is sokan szeretik. Sülve is jó, grillezni is isteni. Fél és egy centi közötti vastagra vágjuk, mert akkor szépen átsül. Náluk az üzletben a csont nélküli tarját még puhító gépen is átengedik, hogy a grillezéshez tökéletes legyen, még jobban átvegye az ízeket.

A fűszerezésnél arra érdemes nagyon figyelni, hogy magát a pácot ne sózzuk. Ugyanis a só elvonja a nedvességet a húsból, és keményebb lehet. Ezért én mindig azt mondom, mindenki használja bátran azokat a fűszereket, amiket szeret, de a sót később használjuk.

Azt is elárulta, az ő szívéhez a magyaros fűszerek állnak a legközelebb. Ha pedig grillezik a család, akkor borsozni, fokhagymázni szereti a húst. Van egy trükkje is: amikor olyan húst süt, amin bőrös rész is van, azt bekeni cukros sörrel. A maradék sört pedig el is lehet kortyolgatni a sütés közben.
A tarja a legfinomabb, átszőttebb márványozott hús, de van, aki szereti a karajt is, a szűzpecsenyét, vagy a comb rostos részét, a combdiót, combrózsát. Császárszalonnát is szoktak grillezni, ebből szintén van nálunk csont nélküli verzió. A debrecenink vékonybélbe töltve grillkolbászként nagyon népszerű
– mesélte.
Szerinte a grillezés varázsa a közösen töltött idő is, miközben készülnek a finomságok lehet beszélgetni, élvezni egymás társaságát.
Képek: pixabay