quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely

A vásárhelyi húsboltos grilltippjeivel biztos a siker!

2022. június 18.

Cukros sörrel érdemes bekenni a bőrös hús alját, hogy isteni finom legyen – ez csak egy trükk a sok közül.

Ács Imre a grillszezon kezdetével nem győzi pótolni a pultban a tarját, hiszen a legtöbben a vásárhelyiek közül is azt viszik ilyenkor. Nem véletlenül. A Vásárhelyi Hús Kft. tulajdonosa megosztott velünk néhány praktikát.

Grillezéshez a csont nélküli tarját ajánlom a leginkább, de csontosan is sokan szeretik. Sülve is jó, grillezni is isteni. Fél és egy centi közötti vastagra vágjuk, mert akkor szépen átsül. Náluk az üzletben a csont nélküli tarját még puhító gépen is átengedik, hogy a grillezéshez tökéletes legyen, még jobban átvegye az ízeket.

A fűszerezésnél arra érdemes nagyon figyelni, hogy magát a pácot ne sózzuk. Ugyanis a só elvonja a nedvességet a húsból, és keményebb lehet. Ezért én mindig azt mondom, mindenki használja bátran azokat a fűszereket, amiket szeret, de a sót később használjuk.

Azt is elárulta, az ő szívéhez a magyaros fűszerek állnak a legközelebb. Ha pedig grillezik a család, akkor borsozni, fokhagymázni szereti a húst. Van egy trükkje is: amikor olyan húst süt, amin bőrös rész is van, azt bekeni cukros sörrel. A maradék sört pedig el is lehet kortyolgatni a sütés közben.

A tarja a legfinomabb, átszőttebb márványozott hús, de van, aki szereti a karajt is, a szűzpecsenyét, vagy a comb rostos részét, a combdiót, combrózsát. Császárszalonnát is szoktak grillezni, ebből szintén van nálunk csont nélküli verzió. A debrecenink vékonybélbe töltve grillkolbászként nagyon népszerű

– mesélte.

Szerinte a grillezés varázsa a közösen töltött idő is, miközben készülnek a finomságok lehet beszélgetni, élvezni egymás társaságát.

Képek: pixabay