Vásárhelyi siker: új takarmány kifejlesztésében vett részt a Mezőgazdasági Kar

Több mint három éven át dolgoztak a különleges fejlesztésen a vásárhelyi kar munkatársai.
Korszerű, nagyüzemi körülmények között is használható szarvasmarha-takarmány kifejlesztésében vett részt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. Mindenrről a Rádió7 számolt be szerdán.
Mikó Edit dékán elárulta, egy pályázat keretében végezték el a vonakozó munkát, s több mint három éven át dolgoztak a projekten. A kutatás-fejlesztés során repcére váltották a pálmazsírt, és nagy hangsúlyt fektettek a bendőstabilitásra is – részletezte a szakember.
„Olyan anyaggal vonjuk be a takarmányt, amik a bendőben lévő, az emésztésért felelős mikroorganizmusoktól megvédik azt. Így a takarmány később, a vékonybélben szívódik fel. A nagytermelésű teheneknél szoktuk ezeket a típusokat alkalmazni” – ismertette a dékán.
Illusztráció: Pixabay.com