quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Szórakozás

Már a nyarat idézi a Glorius új étlapja

2022. május 18.

Friss, üde ízek és letisztult választék jellemzi az a’la carte kínálatot, amelyet május 3-ától bárki megkóstolhat.

A makói négycsillagos szálloda étterme már a nyárra hangolja vendégeit: egy teljesen megújult ételsort ajánl vendégeinek májustól. – Igyekeztünk a szezonalitást a kreativitásunkkal ötvözni; a fogásokban a halak, a szárnyas ételek, a gyümölcsök és a friss saláták kerültek előtérbe. A harmóniát és az egységességet megőrizve törekedtünk a változatosságra. Szeretnénk, ha mindenki megtalálná az új kínálatban is a kedvencét, tehát a hagyományos ízvilágot előnyben részesítők éppúgy, mint az újdonságot kipróbálók. Gondoltunk a vegetáriánusokra és különböző érzékenységgel élőkre is az összeállításnál – avatott be a Grand Hotel Glorius chefje.

Román Zoltán elmondta, egy hosszabb tervezési folyamat előzte meg az étkek összeállítását, amelyben figyelembe vették vendégeik visszajelzéseit és saját tapasztalataikat is. A konyhafőnök elárulta, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a trendeket és mivel azt tapasztalták, hogy sokan nyitottak rá, ezért bátran kísérleteznek is. – Előételek közé felkerült a grillezett garnélarák különféle cékla textúrákkal, illetve a narancsos-kakukkfüves csirkemáj lilahagyma chutney-val. A hagyományos és kedvelt leveseket is újragondoltuk, ezúttal szarvasgulyást, tanyasi gyöngytyúkot és makói fokhagymakrémet ajánlunk a görög joghurtos eperkrém mellett – tájékoztatott a konyhavezető, aki a tészták közül többek között Nameko gombás mártással álmodott meg grillezett lazac szeleteket és mediterrán zöldséges gnocchit pikáns paradicsommártással.

A főételek kapcsán megtudtuk, a töltött és göngyölt húsok mindig nagyon népszerűek, így a Glorius fantázianevű baconos, fokhagymás tejfölös, sajtos, paprikás összeállítás várhatóan nagy érdeklődésre számíthat majd, csakúgy, mint a mediterránra hangolt csirkerolád. A rántott camembert ezúttal sem maradhatott ki, most diós bundában került fel az étlapra, a sous vide cigánypecsenye és az állandó kedvenc borjú bécsi mellett. Természetesen halas ételeket is megtalálhatók a nyári választékban; a mandarinpezsgőben marinált lazac mellett a harcsa cordon bleu is kóstolásra váró finomság lesz. A desszerteket illetően pedig az almás Gundel palacsinta, a citromos sajttorta és csokoládé szuflé csábít mindenkit kipróbálásra.

Az étlap újítása, hogy a főételekből kikerültek az ajánlott köretek és a vendégek a saját ízlésük szerint dönthetik el, mivel kívánják elfogyasztani az adott fogást. A Grand Hotel Glorius étterme ezzel is szeretne nagyobb szabadságot és otthonosabb érzést biztosítani; a kulináris élményt pedig továbbra is ízléses tálalással és a megszokott színvonalas kiszolgálással fokozni.

forrás: makohirado.hu