quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 07. 23. szerda
  -  Lenke
Makó

A vadászok nyerték a pitvarosi kolbásztöltő versenyt

2022. március 28.

Látvány disznóvágást ez alkalommal ugyan nem rendeztek, de a kolbásztöltő versenyen hat csapat vetélkedett abban, ki tud finomabb disznótorost készíteni. A zsűri a Pitvarosi Vadtársaság csapata kolbászát találta a legízletesebbnek.

Nem panaszkodhattak mindazok, akik szombaton annak ellenére értek rá részt venni a X. Disznótoros nap pitvarosi rendezvénysorozatának eseményein, hogy ez a hétvégi nap áthelyezett munkanap is volt.

Hatvanan mégis érdeklődtek a programok, különösen az Anna Sisters és Csordás Tibi fellépése iránt, de a gasztronómiai élvezeteket is fokozta, hogy a délelőtt készült disznótorost délben bári megkóstolhatta, azaz fogyott (délelőtt a hagymás vér), délben a finom sült kolbász, sült hurka, a tepertő, a disznó pörkölt és a töltött káposzta is.

Bár eredetileg tíz csapatra számítottak a szervezők, végül hat, rendőrökből, vadászokból, az önkormányzat vállalkozó kedvű munkatársaiból valamint a Rákóczi szövetség helyi szervezete tagjaiból álló csapatok kezdtek neki a csapatonként 5-5 kilónyi hús felszeleteléséhez, kézileg való ledarálásához, a fűszerezéséhez (az utóbbit mindenki maga hozta, porciózta és használta fel, egyéni ízlése, a családban egyik generációról a másikra szálló titkos, vagy félve őrzött recept alapján).

[Best_Wordpress_Gallery id=”701″ gal_title=”kolbásztöltő verseny Pitvaros 2022″]

És nem csalódott a zsűri, az elkészült finomságokat kedvtelve kóstolta és értékelte.

Ennek eredményeként az idén a legfinomabb kolbász a Pitvarosi Vadásztársaság csapata készítette, a második helyezett, azaz az ezüstérmes a Hivatali Csődör csapata lett, míg a bronzérmet Madari István és barátai szerezték meg.

A rendezvényt egyébként a Top-os, a helyi identitás és kohézió erősítése Pitvaros mikrotérségében pályázat része volt.

A kulináris rendezvényekből lesz még az idén a községben. Tóth Gyulától, a szervező helyi művelődési ház vezetőjétől megtudtuk, hogy június 25-én szombaton szlovák ételek gasztronómiáját felvonultató napot rendeztek (nem csak a szlovák származásúaknak), sztrapacskával, birkakáposztával, gőzön főttel, tolófánkkal.