Új Vásárhelyi ÍZÖK – ismét receptkönyvbe foglalják Vásárhely és a környék legjobb ízeit

Ismét a vásárhelyi háziasszonyok és hobbiszakácsok segítségét kéri Benkő B. László, a Nagy Hódmezővásárhelyi Szakácskönyv, valamint a Vásárhelyi pálinka, bor, sör kötetek szerzője, aki ezúttal az Új Vásárhelyi ÍZÖK folytatásához gyűjti a környékről származó, hazai alapanyagokból készített családi recepteket.
A Promenad24-nek eljuttatott felhívás szerint elsősorban olyan egyedi készítésű családi- vagy baráti körben megkedvelt és bevált recepteket várnak, melyeknek főbb alapanyagai a környékről származnak, az Alföldön őshonos zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint az itt élő vagy tenyésztett állatokból készülnek.
Ami az elkészítési módot illeti, a fűszerezés és ízesítés terén szabad kezet adnak a szakácsoknak, akik bármilyen ételkategóriában (előételek, főételek, tésztafélék, bio- és vegetáriánus ételek) beküldhetik receptjeiket.
Mint írják, minden könyvbe kerülő pályázó – függetlenül a bekerült receptjei számától – a megjelenő könyv egy példányához kedvezményesen juthat hozzá
A recepteket április 30-ig várják az alábbi elérhetőségeken.
Beküldési cím
Személyesen: Németh László Városi Könyvtár (Benkő László nevére) 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 44.
Online: [email protected]