quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 07. 25. péntek
  -  Kristóf, Jakab
Vásárhely

Jól töltöd a kolbászt? Szuperül fűszerezel? Jelentkezz a Népkerti Sörkert kolbásztöltő versenyére!

2022. február 06.

Február 12-én 14 órától várják a csapatokat az ínycsiklandó megmérettetésre: 2 és fél óra alatt kell betölteni és kisütni a kolbászokat. A legjobbak pedig értékes ajándékokban részesülnek.

Sok szeretettel vár minden vállalkozó kedvű csapatot a Népkerti Sörkert február 12-én, szombaton kora délutántól, és persze mindenkit, aki szívesen megnézné, hogy töltik a vásárhelyiek a kolbászt.

A nevezésnek nincs különösebb extrémebb feltétele, van egy 8 ezer forintos nevezési díj, kell egy csapatkapitány-elérhetőség és egy létszámleadás a jelentkezéskor. A 8 ezres nevezési díj magában foglalja a belet és 5 kg felkockázott húst, ebből kell csoda finom sült kolbászt „rittyenteni” a 3 tagú zsűri számára, amelynek tagjai Törökgyörgy-Szilágyi Mihály és Korsós Attila hentes-mészárosok, valamint Bokor Csanád, a Kistücsök büfé üzemeltetője – tudtuk meg Torma Tibor rendezvényszervezőtől. Tibi még hozzátette, az eszközöket és fűszereket a csapatoknak magukkal kell hozniuk, és a daráláshoz csakis kézi hajtású gépet lehet használni.

fotó: Torma Tibor, archív

A verseny a hagyományos csemege kolbászra van hangolva alapvetően, de lehet csípőssel vagy egyedi fűszerezésűvel is a zsűri elé járulni, viszont ez a két kategória csak különdíjas lehet.

Ha valaki a sütéshez szükséges eszközzel nem rendelkezik, az a Népkerti Sörkert sütőhelyiségében kint beszerezheti, használhatja azt.

A zsűri egyébként a csapat megjelenését, a munkafolyamatot is értékeli, de elsősorban természetesen az ízt, állagot, fűszerezést méltatják majd, amelynek alapján felállítanak egy rangsort. De beleszámít az értékelésbe a tálalás és az is, hogy mekkora rendet csináltak a nagy munka után a csapatok – tudtuk még meg. A zsűrinek kóstolót kell csak vinni, a maradék kolbászt együtt elfogyaszthatják a csapattagok.

Várják baráti csapatok, családok, céges csapatok és civil szervezetek jelentkezését is, létszámmegkötöttség nincs.

Jelentkezési határidő: február 10. 12 óra

Egy jó hangulatú baráti-családi rendezvénynek szánják a napot, finom falatokkal, az eseményt az Abál a bál zenés est zárja majd.

További részletek IDE kattintva

borítókép: illusztráció