Négycsillagos trükk a szilveszteri partira

Dobja fel az óévbúcsúztató menü kínálatát a Grand Hotel Glorius séfjének ajánlásával és kápráztassa el vendégeit egy remek ötlettel! Rántsa ki a töltött káposztát és máris kezdje az új esztendőt elismerésekkel! Ha tetszett a recept, készítse el 2022-ben is, vagy próbálja ki a makói négycsillagos szálloda többi ízletes fogását is!
Rántott töltött káposzta Román Zoltán séf ajánlásával:
Hozzávalók 10 főre:
1000 g darált sertés lapocka, 400 g rizs, 2 fej tölteni való savanyú káposzta, 3 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kömény, a tálaláshoz tejföl.
Elkészítése:
A rizst bő sós vízben félkészre főzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd
hozzákeverjük a rizst, darált húst, zúzott fokhagymát, fűszereket. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket (kisebb méretűek legyenek, hogy könnyebb legyen utána panírozni). Ha már elfogyott a töltelék, a maradék savanyú káposztát felcsíkozzuk, és a főzőedény aljára halmozzuk. A töltött leveleket szorosan egymás mellé ráhelyezzük a felcsíkozott káposztára és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. 50-60 percet főzzük alacsony lángon.
Ha elkészült, kiszedünk annyit, amennyit szeretnénk panírozni, papírtörlőn leitatjuk a szaftot róla és hagyjuk lehűlni. Ezután duplán panírozzuk (liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), hogy biztosan összetartsa a töltött káposztát sütésnél a panír, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Tálalásnál tejfölös mártogatóst kínálunk mellé (a töltött káposzta főzőlevéből (szaftjából) néhány kanállal kiszedünk és alaposan elkeverjük tejföllel).
Jó étvágyat és nagyon boldog új esztendőt kívánunk!