quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely

A vásárhelyi Haspárti Team ismét elhozta a Balástya böllér kupát!

2021. november 16.

15 csapatból tarolt Bihacsy László mesterszakács és csapata a Balástyai Böllérfesztiválon.

Hagymás vét készítettek, orja levest cérna metélttel, főtt húst hagyma szósszal. De helyben készített kolbászt is sütve, hurkával együtt, és cigánkával, köretnek pedig birsalmás párolt káposztát tálaltak. Főztek még töltött káposztát, amiből 1 tölteléket ki is rántottak – mesélte lapunknak Bihacsy László mesterszakács.

Kolbászkészítésből is az első helyen végeztek, és az összesített pontszámoknál is az övék lett a legmagasabb, így idén újra elhozták a Balástya böllér fejedelem vándorkupát!

Kérdésünkre felelve a mesterszakács azt is elmondta, a jó sütőkolbász titka szerinte az, hogy a töltelék vegyes húsból készül – 60 százalék hús, 40 százalék hasa alja szalonna – borsot és köménymagot is tartalmaz – utóbbit ő fele-fele arányban őrölve és szemesben tesz bele, valamint őrölt fokhagymával fűszerezi és természetesen borssal, majd zsírban süti ki. „A jó kolbász szaftos és soha nem szabad, hogy fűrészpor állagú legyen!” – zárta gondolatait Bihacsy.

Az elért eredményhez gratulálunk a Haspárti Teamnek!