Kulináris élmények a Gloriusban

Pálinkakóstoló napok és Márton-napi finomságok várják a makói négycsillagos szálloda éttermébe látogatókat.
A hagyományokat ápolva, libás étkek is terítékre kerülnek november második hetében a Grand Hotel Gloriusban. November 11-e és 14-e között, különleges Márton-napi fogásokat kínál a szálloda étterme napi menü ajánlatában, illetve a svédasztalos vacsorák kínálatában, melyeket a szállóvendégek mellett a külsős látogatók is igénybe vehetnek.

Számos szokás kötődik Szent Márton ünnepéhez, ezek közül a legismertebbek a gasztronómiához kapcsolódnak. A néphit úgy tartja, aki ilyenkor nem eszik libát, egész évben éhezni fog. Ez biztosan nem következik be azoknál, akik a Glorius ételsorából válogatnak majd. – Ízletes fogásaink közt ezen a négy napon biztosan választható lesz „ludas” étel is. Ehhez a szárnyas minden részét igyekszünk hasznosítani és kombinálni a vele jól harmonizáló szőlővel, borral is. Általában szeretek friss rozmaringgal, kakukkfűvel ízesíteni, amelyek biztosan megjelennek majd most is a fűszerezésben – avatott be Román Zoltán.

A négycsillagos szálloda éttermének chefje elárulta, a liba méltatlanul háttérbe szorult alapanyag, pedig elérhető árú, és remek ételek készíthetők belőle. – Például kiválóan be lehet tölteni a mellből készült mousse-szal a nyak bőrét, amely mint egy bacon pirul rá a sütéskor. Törekedni fogok, hogy különlegességeket is készítsek, hogy megmutassam a kreatív felhasználási módokat és esetleg ötletekkel is szolgáljak az ínyenceknek – tudtuk meg a főszakácstól.
A Glorius a libalakoma mellett gondol azokra is, akik szeretnének finom nedűket is megízlelni: novemberben előre meghatározott időpontokon italkóstolókat szerveznek saját és külsős vendégek részére is. – A Gong Pálinkamanufaktúrával ebben az esztendőben indítottuk el az együttműködést. A kóstolók nagy népszerűségnek örvendenek a résztvevők körében, mely nem meglepő, hiszen az Országos Pálinka és Törkölypálinka verseny idei győzteseiről van szó – lelkesedett Jakab-Bereczky Edit Tünde.

A szálloda sales managere elmondta, a pálinkakóstoló programot a svédasztalos vacsorák időtartama alatt lehet igénybe venni, este 6 és 9 óra között az előre meghirdetetett időpontokban: november 6-án, szombaton, 12-én pénteken és 18-án, csütörtökön. A hotelben megszállókon kívül, az étterembe betérők is megkóstolhatják az italkülönlegességeket a’la carte fogyasztás mellett, melyhez asztalfoglalás szükséges. A pálinkakóstolás díjmentes, termékvásárlási lehetőség a helyszínen biztosított.