quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Térség

Kulináris élmények a Gloriusban

2021. november 08.

Pálinkakóstoló napok és Márton-napi finomságok várják a makói négycsillagos szálloda éttermébe látogatókat.

A hagyományokat ápolva, libás étkek is terítékre kerülnek november második hetében a Grand Hotel Gloriusban. November 11-e és 14-e között, különleges Márton-napi fogásokat kínál a szálloda étterme napi menü ajánlatában, illetve a svédasztalos vacsorák kínálatában, melyeket a szállóvendégek mellett a külsős látogatók is igénybe vehetnek.

Számos szokás kötődik Szent Márton ünnepéhez, ezek közül a legismertebbek a gasztronómiához kapcsolódnak. A néphit úgy tartja, aki ilyenkor nem eszik libát, egész évben éhezni fog. Ez biztosan nem következik be azoknál, akik a Glorius ételsorából válogatnak majd. – Ízletes fogásaink közt ezen a négy napon biztosan választható lesz „ludas” étel is. Ehhez a szárnyas minden részét igyekszünk hasznosítani és kombinálni a vele jól harmonizáló szőlővel, borral is. Általában szeretek friss rozmaringgal, kakukkfűvel ízesíteni, amelyek biztosan megjelennek majd most is a fűszerezésben – avatott be Román Zoltán.

A négycsillagos szálloda éttermének chefje elárulta, a liba méltatlanul háttérbe szorult alapanyag, pedig elérhető árú, és remek ételek készíthetők belőle. – Például kiválóan be lehet tölteni a mellből készült mousse-szal a nyak bőrét, amely mint egy bacon pirul rá a sütéskor. Törekedni fogok, hogy különlegességeket is készítsek, hogy megmutassam a kreatív felhasználási módokat és esetleg ötletekkel is szolgáljak az ínyenceknek – tudtuk meg a főszakácstól.

A Glorius a libalakoma mellett gondol azokra is, akik szeretnének finom nedűket is megízlelni: novemberben előre meghatározott időpontokon italkóstolókat szerveznek saját és külsős vendégek részére is. – A Gong Pálinkamanufaktúrával ebben az esztendőben indítottuk el az együttműködést. A kóstolók nagy népszerűségnek örvendenek a résztvevők körében, mely nem meglepő, hiszen az Országos Pálinka és Törkölypálinka verseny idei győzteseiről van szó – lelkesedett Jakab-Bereczky Edit Tünde.

A szálloda sales managere elmondta, a pálinkakóstoló programot a svédasztalos vacsorák időtartama alatt lehet igénybe venni, este 6 és 9 óra között az előre meghirdetetett időpontokban: november 6-án, szombaton, 12-én pénteken és 18-án, csütörtökön. A hotelben megszállókon kívül, az étterembe betérők is megkóstolhatják az italkülönlegességeket a’la carte fogyasztás mellett, melyhez asztalfoglalás szükséges. A pálinkakóstolás díjmentes, termékvásárlási lehetőség a helyszínen biztosított.