quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely

Felnőtteket is lekörözve főztek a gyerekek a Kiskukták főzőversenyén

2021. október 19.

6 csapat mérettette meg magát a hétvégén a Csúcsi Olvasókörben a Kiskukták főzőversenyén. 5 bográcsos, egy grilles étel készült, többek között lencsegulyás, hamburger, csevap és pörkölt.

Jó hangulatú családi programra várták a vállalkozó kedvűeket vasárnap a Csúcsi Olvasókörben. A Kiskukták főzőversenyén két kikötés volt mindössze: saját eszközökkel, nyílt tűzön kellett bármilyen ételt elkészíteni, és a főzőcsapatban legyen legalább egy 16 év alatti is, aki aktívan kiveszi a részét a főzésből.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalintól megtudtuk, 6 csapat nevezett be, az 5 bográcsban tejfölös lencsegulyás, kakaspörkölt, bográcsgulyás, csülkös körömpörkölt készültek, a grillen pedig hamburger és csevap.

„Nagy öröm volt látni, hogy a kiskukták maguk készültek elő a főzéshez, zöldséget pucoltak, daraboltak, hagymát daraboltak, csipetkét gyúrtak és csipkedték szét. A kis kukták között 6 éves volt a legfiatalabb és 14 a legidősebb, lányok, fiúk vegyesen” – mesélte a közösségszervező.

Hozzátette, minden résztvevő kapott emléklapot és 1 fakanalat, helyezéseket nem állítottak fel, mert minden étel profi, ízletes volt. Felnőtteket meghazudtolóan készült el.

„1 csapatot kiemeltünk ízharmónia és különlegessége miatt – a Tejfölös lencsegulyás készítőit, ők az Új Vásárhelyi Ízök szakácskönyvet is megkapták” – mondta Galambosné.

A zsűri: Csáki Zsolt gasztro-szervező, Pintér Gábor szakács és Galambos Kornélné voltak.

Még megtudtuk, az elkészült ételeket egy kellemes beszélgetés közben fogyasztották el a csapatok és vendégeik. A Kiskukták főzőversenyét jövőre is megszervezik előreláthatólag, szeretnének hagyományt teremteni ezzel a rendezvénnyel.