Felnőtteket is lekörözve főztek a gyerekek a Kiskukták főzőversenyén

6 csapat mérettette meg magát a hétvégén a Csúcsi Olvasókörben a Kiskukták főzőversenyén. 5 bográcsos, egy grilles étel készült, többek között lencsegulyás, hamburger, csevap és pörkölt.
Jó hangulatú családi programra várták a vállalkozó kedvűeket vasárnap a Csúcsi Olvasókörben. A Kiskukták főzőversenyén két kikötés volt mindössze: saját eszközökkel, nyílt tűzön kellett bármilyen ételt elkészíteni, és a főzőcsapatban legyen legalább egy 16 év alatti is, aki aktívan kiveszi a részét a főzésből.

Galambos Kornélné D. Szabó Katalintól megtudtuk, 6 csapat nevezett be, az 5 bográcsban tejfölös lencsegulyás, kakaspörkölt, bográcsgulyás, csülkös körömpörkölt készültek, a grillen pedig hamburger és csevap.
„Nagy öröm volt látni, hogy a kiskukták maguk készültek elő a főzéshez, zöldséget pucoltak, daraboltak, hagymát daraboltak, csipetkét gyúrtak és csipkedték szét. A kis kukták között 6 éves volt a legfiatalabb és 14 a legidősebb, lányok, fiúk vegyesen” – mesélte a közösségszervező.

Hozzátette, minden résztvevő kapott emléklapot és 1 fakanalat, helyezéseket nem állítottak fel, mert minden étel profi, ízletes volt. Felnőtteket meghazudtolóan készült el.
„1 csapatot kiemeltünk ízharmónia és különlegessége miatt – a Tejfölös lencsegulyás készítőit, ők az Új Vásárhelyi Ízök szakácskönyvet is megkapták” – mondta Galambosné.

A zsűri: Csáki Zsolt gasztro-szervező, Pintér Gábor szakács és Galambos Kornélné voltak.
Még megtudtuk, az elkészült ételeket egy kellemes beszélgetés közben fogyasztották el a csapatok és vendégeik. A Kiskukták főzőversenyét jövőre is megszervezik előreláthatólag, szeretnének hagyományt teremteni ezzel a rendezvénnyel.