A Vásárhelyi Betyárok is bekerültek a Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjébe

28 négy fős csapatból 12 gárda került a legjobbak közé.
A versenyt a KÖSZSZÖV szervezi a NÉBIh és a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség partnerségével, számos szakmai szervezet támogatása mellett.
A verseny fővédnökei Dr. Nagy István agrárminiszter, Dr Tuzson Bence államtitkár és Dr Oravecz Márton, a Nébih elnöke. Szakmai védnökei Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse ‘d Or Akadémia elnöke és Zoltai Anna a KÖZSZÖV elnöke, az Élelmiszer-higiénius Társaság alelnöke.

Az “Út a cél” mottó jegyében zajló verseny újabb szakasza zárult le. Neves mentorok felkészítése után következett az élőmunkával járó elődöntő, október 9-10 és 16-án a Budaörsi Metro Gasztro Akadémián.

A selejtezőkből 28, 4-4 fős versenyző csapat jutott az elődöntőkbe, az ország különböző pontjairól.

A versenyzőknek 3 fogásos, valamely magyar tájegység hagyományos, de modernizált, farsangi ételsorát kell 3 óra alatt elkészíteni. A felnőtteknek szánt, komplettált 3 fogásos ebédet nettó 650 Ft/ adag nyersanyagköltségből kellett a csapatoknak kigazdálkodni.

A rangos szakmai zsűri a konyhai munkát, tálalást és az ételek élvezeti értékét bírálja. A legjobb 12 csapat továbbjut a döntőbe, amely 2022 márciusban a SIRHA Budapest Kiállítás keretében kerül megrendezésre.
A 12 csapatot tömörítő döntőbe a Vásárhelyi Betyárok gárdája is bejutott, 4 fővárosi és 7 másik vidéki csapat mellett. A csapat tagjai: Bíró Péter, Takács Gergő, Verók András és Gedai Endre.
fotókon a vásárhelyi csapat és a készített ételek
A képket a KÖSZÖV engedélyével használtuk fel a képeket készítette : Csárdás Ferenc
