Idén is túrós lepény minden mennyiségben! Vár a lepénymustra a Tájházban!

Negyedik alkalommal rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő Kőfal Fesztivált és Lepénymustrát október 9-én. A kísérő programok még kiforróban, de az biztos, hogy most is a méltán közkedvelt vásárhelyicum, a túrós lepény körül forog majd az esemény.
Csáki Zsolt gasztro-szervező arról tájékoztatta lapunkat, idén is sok szeretettel várják a nevezésre szánt finomságokat, legyen szó édes vagy sós változatról, arra kíváncsiak, hogy ki hogy smint készíti el a saját szája íze szerint a túrós lepényt.
Egyébként ő maga, mint a zsűri tagja kóstolt már görögös ízvilágút – ebben oregánó, olívabogyó és aszalt paradicsom is volt – de került már elé levendulás és chilis is, no meg aszalt gyümölcsös verzió is.

Bár a vásárhelyi túrós lepényt régi helyi ételnek tekintik, mindenki a maga szája íze szerint készíti és fűszerezi, határ a csillagos ég. Na erre a csillagos égre kíváncsi a zsűri idén is! Annyi kis értékelési szempontot azért elárulunk, minden édesbe kell egy kis sós, és minden sósba egy pici édes….

Október 9-én a Tájházban 14 órától egészen 15.30-ig várják a nevezéseket!
Szóval lepénysütésre fel, mutassa meg Ön is, hogyan készíti szeretteinek a túrós finomságot! A legjobbak díjazása ezúttal sem marad el!

fotók archív/P24