quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 17. csütörtök
  -  Rudolf
Vásárhely

Szereti a vásárhelyi ételeket és szeret főzni is? Jelentkezzen az Ízök Fesztiválja főzőversenyére!

2021. augusztus 30.

Egyéni és csapatok jelentkezését is várják idén is a Vásárhelyi Ízök Fesztiválja főzőversenyére, amelyet szeptember 11-én rendeznek meg.

Csáki Zsolt gasztro-szervező úgy tájékoztatott, nevezni saját alapanyaggal lehet, asztalról, székekről, főzéshez szükséges tűzről a csapatoknak kell gondoskodnia. Nevezési díj nincs.

Az első, a második és a negyedik kategóriában az elkészítés a helyszínen történik (indokolt esetben eltérési lehetőséget adnak), míg a harmadik a sütemény kategóriában, amennyiben nincs lehetősége a helyszínen megsütni az ételt úgy a kóstolásra, fogyasztásra szánt kész mennyiséget otthonról is elhozhatják a csapatok.

A gasztro-szervező közölte azt is, nevezni, szeptember 9-ig, csapattal (a csapat és a csapatkapitány (Ínymester) nevének megadásával) vagy egyénileg, az elérhetőségek, és az étel elnevezésének megadásával,
nála lehet a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével a [email protected] elektronikus levélcímen (levél tárgya: VIF 2021), vagy aláírva személyesen Sonkoly Ágnes szervezőnél a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ információs pultjánál leadva lehet.

Csáki Zsolt hozzátette, egy csapat több kategóriában, illetve egy kategórián belül több étellel is nevezhet. Minden ételt külön jelentkezési lapon kérnek beadni.

Az ételeket pedig csak a saját csapat fogyasztására lehet elkészíteni, de a csapat létszáma nincs korlátozva.

Még kiemelte, az idei évben különösen nagy hangsúlyt kap a tálalás hagyományos formáinak ismerete és bemutatása valamint a csapatok egységes vagy korhű öltözete!

Az ételeket pedig minimum 5 tagú zsűri értékeli és a legjobb csapatok elnyerhetik az „Vásárhelyikum” minősítést illetve a legjobb műveket díjjakkal jutalmazzák.  Az elbírálás során figyelembe veszi a zsűri az étel ismeretét, a csapat-együttműködést, az alapanyagok megválogatását, az elkészítés módját és minőségét, az ételek ízét, harmóniáját, küllemét.

És akkor a kategóriák, amelyekben nevezni lehet idén

  • Levesek (pl. Táskaleves, Suhantott levesek, stb.)

  • Egytálételek (pl. Döröllye, Paprikások, Raguk, Sültek stb.)

  • Sütemények (pl. Fenéken sült túrós lepény, Barátfüle, Lakodalmas perec, Vízen-kullogó, stb.)

  • Nemzetközi Ízök Vásárhelyi módra (más nemzet ételei, ahogyan mi csináljuk)

A verseny menete:

 Elkészítési mód:         Helyszínen; Otthon (csak a 3. kategória esetén, illetve egyeztetés alapján)

Időtartam:                  800 – 1300 –ig (Előkészület 7.30-órától)

Étel zsűrizés:               1200 –1400  (ahogyan elkészül a mű folyamatosan)

Módszer:                     komplex, a szempontok figyelembevételével

Eredményhirdetés:     1400  

Feladat:                      Tradicionális vagy új vásárhelyi étel elkészítése

Fotók archív