Elsők lettek, és ismét övék a vándorkupa! – a vásárhelyi Haspárti Team nemzetközi versenyen tarolt

A 9. Eszterházy Barokk Ételfőző Fesztiválon az „úri” kategóriában kápráztatta el Bihacsy László mesterszakács és csapata a zsűrit.
Ők az „úri” kategóriában indultak (a másik a „csárdakonyha” volt), és menüjüket szabad tűzön kellett elkészíteni.

„Nemzetközi megmérettetés volt, többek között Ausztriából és Székesfehérvár mellől is érkeztek csapatok. Nekünk a legnagyobb kihívást a sültek elkészítése jelentette, de megszereztük az aranyérmet és ezzel együtt immár harmadik alkalommal a vándorkupát is” – mesélte lapunknak László a Fertődön megrendezett versenyről.

És hogy a neves, mesterszakácsokból álló zsűrit mivel vették le a lábukról? Többféle sültet és gyümölcs köretet is készítettek többek között, juhtúrós puliszkát és vadkolbásszal töltött fürjet is (a vadhúst ott kapták, amit kötelező volt felhasználni).

De íme a teljes menüsor: (figyelem, étvágygerjesztő fogásokat olvashatunk)!
Előétel: libamáj Tokaji borban pácolva pirított kenyérágyon, füge, sajt
Leves:
Klotild hercegnő kedvence, Vegyes pikáns húsleves /tyúk, gyöngyös, sertés, marha, sódar /levesbetét/, borsó, főtt húsok, füstölt fürjtojás/
Főétel:
Főúri fenséges bőségtál: töltött tekert oldalas, konfitált szárnyas húsok, ínyenc töltött fürj kardélre hányva, kemencében sült borda, fűszeres hal zöldfűszer ágyon, haltepertő, hagymakarikák, köret: mézes sült gyümölcsök, ananászos, hagymás, szalonnás zelleres cukkini, párolt lila káposzta, juhtúros puliszka tejföllel szalonna kockákkal
Desszert:
őszibarackos-szilvás bögrés, meggyes napraforgó, tejes pite, zserbó
Kísérő:
az Antal pincészet borai
Bihacsy László még elmondta, rá, rájuk jellemzően a közeljövőben sem tétlenkednek, 21-én Kübekházán 350 adag babos káposztát főz meg, szeptember 18-án a 4. magyarok konyha világnapján – amely a 10. magyar világtalálkozó kiemelt rendezvénye – autentikus vásárhelyi ételekkel készül: galambleves reszelt tésztával, főtt galamb kirántva palacsintatésztában lesz a menü.

A csapatnak gratulálunk, további sok sikert kívánunk és köszönjük, hogy tovább öregbítették Hódmezővásárhely hírnevét!