quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Vásárhely

Új étterem nyílt a Kistóparton – bemutatkozik a KissVirágom

2021. augusztus 11.

Két, a vendéglátásban öreg rókának számító fiatalember vette át és reformálta meg a Kistóparti vendéglőt. Ők invitáltak egy kis "terepszemlére".

Több mint tíz évi üzletvezetés és irányítás után a pihenés mellett döntöttek a Kistóparti vendéglő idős, 70 éves üzemeltetői és úgy döntöttek, visszavonulnak.

Két vásárhelyi fiatalember, Virág Zoltán és Kiss Tibor mint sokat látott és tapasztalt főszakácsok egy baráti beszélgetés során döntöttek úgy, felfigyelvén a lehetőségre, belevágnak a saját vállalkozásba és átveszik a vendéglőt.

A két fiatalembertől megtudtuk, meg fogják őrizni azokat a hagyományokat és ízeket melyeket már megismert az elmúlt 20-30 évben, vagy a még régebben ide járó közönség, de emellett egy teljesen új, és egyedi a’la carte étlapot is kidolgoztak. A napi vendégszám, zömében a menüztetéssel 200 körül mozog, de ezt szeretnék növelni. Megmarad a pacalpéntek is, és mivel sokan nem tudják, hogy van ilyen „esemény” a városban, ennek szeretnének nagyobb marketinget is csapni.

Az újítás és megreformálás része a névváltás is, mely, nem nehéz kitalálni, a két tulajdonos vezetéknevéből keletkezett. A KissVirágom név figyelemfelkeltő és kíváncsiságot is ébreszt.

A KissVirágom legfőbb újdonsága a megújult étlap lesz, árulták a fiúk. Sok különleges és igen piacképes áron kínált tétel került fel az étlapra, melyek közül nem egy még a környéken, a régióban sem fellelhető máshol. Ilyen például a pacalleves, mellyel jól lehet kevesen találkoztak még, vagy a gyöngyösleves, mely legfeljebb gyermekkorunk vasárnapjairól, nagymamáink asztaláról lehet emlékezetes, illetve maximum otthon találkozik vele az, aki tud és akar gyöngyöst szerezni – de nem vitás, az egyik legfinomabb szárnyas leves, ebből készül.

Virág Zoltán elmondta, kiemelné még az étlapról az „emberes rántott húst”. Nem két vékony szeletet, hanem 30 dekányi, óriási adagot kínálnak körettel és savanyúsággal, igen barátságos áron. Hozzátette, a rántott hús sokak kedvence, így az övé is.

Az italkínálat is kibővül, az eddig megszokott kínálat mellett csapolt Gössert és Soproni IPÁt kínálnak, a ruzsai Kontyos manufaktúra termékei közül meggybort, eperbort és bodzás almabort fognak tartani. Kávéból az Illy mellett döntöttek.

Ezek után is vállalják rendezvények szervezését és megtartását gyakorlatilag minden műfajban. Emellett saját esteket is szerveznek, már a 13-i nyitóesten is két zenész –  kint és bent – szórakoztatja a közönséget, de jövő héten is neves szegedi zenész szolgáltatja majd a muzsikát.

Az új cégtáblát éppen kedden hozták, az új terítők illetve az új asztaldíszek kihelyezése maradt már csak hátra. Az üzemeltetők szeretettel várnak minden kedves régi és új vendéget.