3500-szor jobb környezeti szempontból a csapvíz a palackozott víznél

Egy friss spanyol kutatás szerint a palackozott víz környezetterhelése a csapvíz 3500-szorosa – számolt be róla a Telex.
Mint írják, a palackozott víz marketingje a természetesség és egészségesség üzenetét közvetíti, miközben a csapvíz a világ jelentős részén semmivel sem egészségtelenebb, és a PET-palackba zárt természet is felvet néhány kérdést.
A palackozott víz előállítása 3500-szor annyi környezeti forrás felhasználásával jár, mint a csapvízé, az ökológiai rendszerekre gyakorolt hatása pedig 1400-szora annak. Az elsőre meghökkentő számok egy barcelonai kutatásból származnak: a kutatók azt számolták ki, hogy mivel járna, ha a katalán nagyváros teljes lakossága palackozott vizet inna – mutatott rá a cikkben a Telex, a teljes anyag ide kattintva olvasható.
Forrás: Telex