A döntőig jutott a vásárhelyi mestercukrász egy országos versenyen

Benczur Sándor, a Marcipán Cukrászda mestercukrásza ezúttal egy különleges piskótával kápráztatta el a szakmai zsűrit.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett versenyen egy pirított mandulalisztes vajas piskótával indult, amelynek a belsejébe fahéjas-szedres tölteléket rejtett el – tudtuk meg a fiatal cukrászmestertől.
A nagy sikert arató süteménnyel kapcsolatban elmesélte, ez a koncepció azért jó, mert a tölteléket így meg lehet óvni a kifolyástól, a tésztát pedig a kiszáradástól, mivel a töltelék nedvességtartalmát nem veszi át a piskóta, így szobahőmérsékleten eltartható 3, hűtőben akár 6 napig is.

Magát a süteményt direkt erre az alkalomra álmodta meg.
„Gyorsan jött az ötlet és nem vacilláltam rajta sokat. És mivel szeretek a textúrákkal játszani, a tetejére is raktam egy ropogós réteget és az aljára is” – mesélte.

Bár most nem végzett első helyen, egészen a döntőig jutott a nívós versenyen, rengeteg külön dicséretet kapott a zsűritagoktól, különös tekintettel a piskótára, amely minél vastagabb annál fojtósabb lehet, Sanyi piskótáját azonban nagyon könnyűnek, puhának és szaftosnak értékelték.
Megkérdeztük persze a cukrászmestert, utóbbinak mi a titka. Elárulta, a tészta zsiradéktartalma: olívaolajat, vajat és fehér csokoládét is tett bele.
A vásárhelyi mestercukrász ezenkívül a versenyen újabb lehetőségeket is kapott, hogy fővárosi nagy eseményeken is bemutassa süteményét.
„Ez nagyon megtisztelő számomra, mivel rengeteg kiváló cukrászda van Budapesten is, ennek ellenére még is azt szeretnék, hogy én készítsem el” – nyilatkozta.

Magával a verseny élménnyel kapcsolatban még elmesélte, nagyon jó emberekkel versenyzett, és ösztönözte az ipartestület, hogy ne dőljön hátra továbbra sem.
„A zsűritagok egytől egyig nagyon kedvesek voltak, felnézek rájuk minden szempontból emberileg és természetesen szakmailag is, és egy új személyt Fábry Kornél atyát ismerhettem meg, nagyon kedves közvetlen és segítő kész bátran fordulhat bárki felé” – fogalmazta meg élményeit.
Aki egy kicsit is ismeri Benczur Sándort, vagy járt már a Marcipánban, jól tudja, hogy a kreativitás, az újító szellem és a minőség egyaránt jellemző munkáira, termékeire, éppen ezért nem is volt meglepő számunkra, amikor a fiatal cukrászmester azzal zárta interjúnkat, hogy bármilyen sikereket is ér el a továbbiakban is, nem fogja elbízni magát: „Próbálom továbbra is a maximumot kihozni magamból és lehető legtöbbet megtenni, hogy mindenki örömmel fogyassza a termékeinket.”