Készítsen Ön is szuper szörpöket a vásárhelyi Tájházzal!

Kalandra fel! Most megtanulhatja, hogyan teheti el a nyár legfinomabb és legkülönlegesebb ízeit.
Nyári ízek: szörpök és gyümölcslevek címmel folytatódik a Nyári Konyha gasztro-workshop sorozat a vásárhelyi Tájházban július 17-én, szombaton 15 és 18 óra között. Terendi Viktória néprajzkutató a Rádió7-nek elmondta, a workshop során a helyi értékek ápolására törekszenek, ezért döntöttek úgy, hogy a korábbi túrós lepény után ez alkalommal a szörpökkel foglalkoznak.
„Ez egy olyan tartósítási módja a nyár ízeinek, amely egyrészt viszonylag könnyen megoldható és alkalmazható a jelenkori körülmények között, mégis nagyon hosszú múltra tekint vissza. Mindenki emlékszik gyermekkorából a nagymama, dédmama szörpjeire, ezeket igyekszünk majd megidézni” – fejtette ki Terendi Viktória.
Forrás: radio7.hu, fotó: pixabay.com