quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Vásárhely

Hűsít, frissít, imádjuk! Mi az? Hát a fagyi! Itt a szezon! Mustráltunk

2021. június 23.

Nagy múltú helyi, belvárosi cukrászdákban jártunk, és vettük őket nagyító alá, és kijelenthetjük: mindenki megtalálja a kedvére (vagy nyelvére?) való jéghideg finomságot, és örömmel írjuk, mindenhol a minőség és a vendégek, vásárlók igénye az első!

A Sarokházban jelenleg 14 fajta fagyi tárul a szemünk elé, amelyek egyébként váltakoznak, de természetesen a hagyományos ízek – csoki, vanília, karamell, puncs, citrom – mindig fellelhetőek – osztotta meg lapunkkal Orgovány Szabolcs ügyvezető.

Hozzátette, éppen egy megújulás előtt állnak, a tervek szerint jövő héten hétvégén egy 3 napos fagyinap keretében – amikor akciós lesz a mennyei gömb – szeretnék megkóstoltatni a vendégekkel egy új olasz cég által kínált ízeket.

Az ügyvezető hozzátette: a minőségre törekszenek, és mivel rendkívül keresettek a „mentes” fagyik, idén is többféle verzióból választhatnak a betérők. Van paleo csoki, cukormentes mogyoró és cukormentes joghurtos áfonya is, és tejmentesek is. Természetesen a gyerekekre is gondoltak idén is, csillámpóni ihlette nyalánkságot kínálnak nekik.

Szabolcs még elmondta, tej és gyümölcsös alapú fagyikkal találkozhatunk náluk, van sétálókehely is és többféle „szórást” is kérhetünk a gömbünkre, mogyorót, csokit vagy cukorkákat. A roletti természetesen szintén fellelhető.

Íme a Sarokház kínálatából:

A Szőke Cukrászda is a minőségre törekszik, a hagyományos ízek mellett találunk prémium pisztáciát – amelyet egy nagyon jó minőségű pisztácia termésből készítenek – , vannak cukormentes fagyik itt is, és igyekeznek mindent a legkiválóbb alapanyagokból készíteni, a gyümölcsös fagyikat pedig jó minőségű, koncentrált gyümölcsvelőből – tudtuk meg Szőke Zoltántól, a Szőke Cukrászdák tulajdonosától. Hozzátette, úgy tapasztalják, az örök favoritok most is tarolnak, de a cukormentesek iránt is nagy a kereslet, emellett vannak új ízvilágot képviselők is. A fentebb említett pisztácia mellett mangó és papaya házasságából született savanykás, de nagyon kellemes fagyit is készítenek, illetve egy szintén olasz ízvilág ihlette casatta sicilia néven futó, mascarpone alapú, kandírozott gyümölcsös, ízvilágában kicsit az oroszkrémre hajazó finomságot is.

Itt is természetesen vannak különféle szórások, sétáló kehely, és tejszínhabot is kérhetünk a fagyi mellé. Továbbá egy különleges tölcsérben is kérhetjük a hűsítő nyalánkságot.

A Szőke Cukrászda Deák Ferenc utcai kínálatából:

A Marcipán Cukrászdában szintén a minőségi alapanyagok az elsők, illetve most próbálkoznak erősebb színű fagylaltokkal és újabb íz kombinációkkal mint például karamell yuzuval (japán citrom) vagy fehér kávé karamellel,sárgabarckos ricottával – tudtuk meg Benczur Sándor cukrászmestertől.

Hozzátette, szereti ötvözni a hagyományosabb vonalat az újabbal. És a foci Eb tiszteletére tartanak egy fagyit, amely madártejes alap és eper zselével, fehér csokival és pisztáciás bevonóval dekorálják. Itt is megtalálhatóak a hagyományos ízek, és szintén gondoltak a diétázókra, érzékenyekre, nekik cukormentes csoki fagyival készültek, de készülnek cukor és tejmentes pisztáciával vagy málna fagyi,piros szőlő,vagy meggy és banán kombinációval is.

Benczur Sándor még elmondta, a tej alapúakat  főzik, itt friss házi tejet használnak hozzá évek óta, nagyon megbízható termelőtől vásárolják meg azt.

„Most újabban a csoki alapú fagyijainknál lecseréltük a csokijainkat. Eddig belga csokikat használtunk de az idei évtől áttértünk a columbiai csokikra sokkal karakteresebbek fűszeresebbek. A gyümölcs fagyiknál csak is gyümölcsöt használunk, van például hogy a sárgadinnyének nem mindig olyan erős a színe, de akkor sem szoktam színezéket bele rakni. Törekszünk a természetességre ,egyedül puncs fagyiban ott sajnos raknunk kell egy kis piros ételfestéket, de ott is próbálom a lehető legkevesebbet bele tenni” – részletezte a további kínálattal kapcsolatban Benczur Sándor.

Itt is vannak egyébként cukorszóratok, öntetek és csokiba mártott tölcsér is.

A Marcipán Cukrászda kínálatából:

Fagyizásra fel!