quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 08. 20. szerda
  -  István
Makó

Újrainduló vendéglátás: nagyon várják az emberek, hogy rendezvényeket lehessen tartani

2021. május 09.

A beoltottak számának növekedésével egyre több korlátozás szűnik meg, a Szent Gellért Borház és Vendégfogadó tulajdonosával beszélgettünk az újranyitásról.

– Ha valaki mondjuk egy éve nem volt nálunk, annak nagyon szembetűnő lesz a változás. – mondja Mihály Zoltán, miközben körbevezetett minket a megújult vendéglátóhelyen és panzión. Nem csoda, hiszen, mint megtudtuk tőle, az elmúlt időszakban a megnyitás óta legnagyobb volumenű fejlesztést hajtották végre, mintegy 110 millió forintból, amelyhez 60 millió forint kormányzati támogatást is kaptak egy pályázat segítségével.

Az éttermet összenyitották, így sokkal világosabb, a lagzikra, rendezvényekre készülve 100-120 embert tudnak leültetni, fűtéskorszerűsítésen, nyílászárócserén, szigetelésen esett át az épület, a főzőkonyha is teljesen megújult. Ezzel párhuzamosan a fogadó méretét is gyakorlatilag megduplázták, 8 helyett 15 szoba, összesen most már 38 embernek van elég szálláshely. Már csak a vendégeket várják, mondta el portálunknak Mihály Zoltán, akik, ha lassan is de érkezgetnek, jövő hétre is van már foglalás.

 

 

– A rendezvények szervezésének lehetőségét nagyon várják már az emberek, egyelőre azonban még óvatosságot látok, a vendégek az elmúlt évben elszoktak az étterembe járástól.  – hangsúlyozta a Szent Gellért Borház és Vendégfogadó tulajdonosa, akitől azt is megtudtuk, hogy az időközben 4 csillagos minősítést kapott vendéglátóhely egyelőre a tavalyelőtti árakon kínálja a szolgáltatásokat.

Az elmúlt másfél év nehézségeiről Mihály Zoltán azt is elmondta portálunknak, hogy az oltottak számának növekedésével feloldott korlátozások nagy könnyebbséget jelentenek az ágazatnak, hiszen rendkívül embert próbáló volt ez az időszak.

 

 

A második bezárás önmagában nem ért senkit váratlanul, a hossza viszont igen, előzetesen ugyanis mindenki azzal számolt, hogy lehet egy jó karácsony, szilveszter a vendéglátásban, ami hagyományosan nagy forgalommal jár együtt. A Szent Gellért Borházban a kiszállítás korábban is elérhető volt, ők erre helyezték át jobban a hangsúlyt, ám ez természetesen nem tudta pótolni a helyben fogyasztást, rendezvényeket. Ezt újra kell kezdeni, meg kell honosítani az étterembe járás kultúráját.