Újrainduló vendéglátás: nagyon várják az emberek, hogy rendezvényeket lehessen tartani

A beoltottak számának növekedésével egyre több korlátozás szűnik meg, a Szent Gellért Borház és Vendégfogadó tulajdonosával beszélgettünk az újranyitásról.
– Ha valaki mondjuk egy éve nem volt nálunk, annak nagyon szembetűnő lesz a változás. – mondja Mihály Zoltán, miközben körbevezetett minket a megújult vendéglátóhelyen és panzión. Nem csoda, hiszen, mint megtudtuk tőle, az elmúlt időszakban a megnyitás óta legnagyobb volumenű fejlesztést hajtották végre, mintegy 110 millió forintból, amelyhez 60 millió forint kormányzati támogatást is kaptak egy pályázat segítségével.
Az éttermet összenyitották, így sokkal világosabb, a lagzikra, rendezvényekre készülve 100-120 embert tudnak leültetni, fűtéskorszerűsítésen, nyílászárócserén, szigetelésen esett át az épület, a főzőkonyha is teljesen megújult. Ezzel párhuzamosan a fogadó méretét is gyakorlatilag megduplázták, 8 helyett 15 szoba, összesen most már 38 embernek van elég szálláshely. Már csak a vendégeket várják, mondta el portálunknak Mihály Zoltán, akik, ha lassan is de érkezgetnek, jövő hétre is van már foglalás.
– A rendezvények szervezésének lehetőségét nagyon várják már az emberek, egyelőre azonban még óvatosságot látok, a vendégek az elmúlt évben elszoktak az étterembe járástól. – hangsúlyozta a Szent Gellért Borház és Vendégfogadó tulajdonosa, akitől azt is megtudtuk, hogy az időközben 4 csillagos minősítést kapott vendéglátóhely egyelőre a tavalyelőtti árakon kínálja a szolgáltatásokat.
Az elmúlt másfél év nehézségeiről Mihály Zoltán azt is elmondta portálunknak, hogy az oltottak számának növekedésével feloldott korlátozások nagy könnyebbséget jelentenek az ágazatnak, hiszen rendkívül embert próbáló volt ez az időszak.
A második bezárás önmagában nem ért senkit váratlanul, a hossza viszont igen, előzetesen ugyanis mindenki azzal számolt, hogy lehet egy jó karácsony, szilveszter a vendéglátásban, ami hagyományosan nagy forgalommal jár együtt. A Szent Gellért Borházban a kiszállítás korábban is elérhető volt, ők erre helyezték át jobban a hangsúlyt, ám ez természetesen nem tudta pótolni a helyben fogyasztást, rendezvényeket. Ezt újra kell kezdeni, meg kell honosítani az étterembe járás kultúráját.