Új vásárhelyi szakácskönyv születik – várják a recepteket

A Nagy Hódmezővásárhelyi Szakácskönyv folytatásaként, az idei év második felében kerülne kiadásra az: ÚJ VÁSÁRHELYI ÍZÖK – A mi szakácskönyvünk alcímmel. Ehhez a munkához kérik a vásárhelyi háziasszonyok, hobbiszakácsok segítségét, hogy állítsák össze a 21. századi vásárhelyiek receptjeiből álló szakácskönyvet.
Elsősorban olyan egyedi készítésű – a családi- vagy baráti körben ízlett, megkedvelt és bevált – ételleírásokat várnak, amelyeknek főbb alapanyagai a környéken termelődtek, az Alföldön őshonos zöldség- és gyümölcsfélék, illetve itt élő vagy tenyésztett állatok. Az elkészítési mód, az ízesítés és fűszerezés egyedi lehet és szabadon szárnyalhat, minden ételkategóriában (az előételektől a tésztafélékig, bio- és más ételek stb.).
A beküldött receptek elbírálás alá kerülnek, szerkesztve lesznek, a könyvbe beválasztott ételleírások a beküldő neve alatt jelennek meg. Egy pályázótól legföljebb 10 étel receptjét fogadnak be, a pontos neve, kora és elérhetősége föltüntetésével. A beküldött ételrecepteken a szerkesztők nem változtatnak. (Minden jelentkező küldjön magáról egy közlésre szánt fényképet, amely sütés-főzés közben készült. Ételfotókat is elfogadnak – a szerző elképzeléseinek közlésére – de a könyv egységes megjelenése miatt az ételek nagy része újra lesz készítve és fényképezve is.)
Minden könyvbe kerülő pályázó – függetlenül a bekerült receptjei számától – a megjelenő könyv egy példányához kedvezményesen jut hozzá.
Beküldési cím: [email protected], illetve levélben vagy személyesen Németh László Városi Könyvtár (Benkő László nevére) 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 44.
Beküldési határidő: 2021. április 30.
Szerkesztők: Benkő László, Csáki Zsolt, Sonkoly Ágnes