Fölhívás új vásárhelyi ételek gyűjtéséhez!

Ehhez a munkához kérik a vásárhelyi háziasszonyok, hobbiszakácsok segítségét, hogy összeállítsák a 21. századi vásárhelyiek receptjeiből álló szakácskönyvet.
Elsősorban olyan egyedi készítésű – a családi- vagy baráti körben ízlett, megkedvelt és bevált – ételleírásokat várnak amelyeknek főbb alapanyagai a környéken termelődtek, az Alföldön őshonos zöldség- és gyümölcsfélék, ill. itt élő vagy tenyésztett állatok. Az elkészítési mód, az ízesítés és fűszerezés egyedi lehet és szabadon szárnyalhat, minden ételkategóriában (az előételektől a tésztafélékig, bio- és más ételek stb.). A beküldött receptek elbírálás alá kerülnek, szerkesztve lesznek, a könyvbe beválasztott ételleírások a beküldő neve alatt jelennek meg.
Egy pályázótól legföljebb 10 étel receptjét fogadják be, a pontos neve, kora és elérhetősége föltüntetésével. A beküldött ételrecepteken a szerkesztők nem változtatnak. (Minden jelentkező küldjön magáról egy közlésre szánt fényképet, amely sütés-főzés közben készült. Ételfotókat is elfogadunk – a szerző elképzeléseinek közlésére – de a könyv egységes megjelenése miatt az ételek nagy része újra lesz készítve és fényképezve is.) Minden könyvbe kerülő pályázó – függetlenül a bekerült receptjei számától – a megjelenő könyv egy példányához kedvezményesen jut hozzá.
Beküldési cím: [email protected] ill. levélben vagy személyesen Németh László Városi Könyvtár (Benkő László nevére) 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 44.
Beküldési határidő: 2021. április 30.
Benkő László ¤ Csáki Zsolt ¤ Sonkoly Ágnes