Adjunk új értelmet a szilveszteri virsli létének! – villámgyors, isteni, egyszerű partifalatok! (részletes recepttel)

Fel akarjuk dobni a virslit szilveszterkor? Nincs időnk vagy energiánk vagy kedvünk álldogálni a konyhában? Akkor a betekert virslit nekünk találták ki!
Semmi más nem kell hozzá mint virsli (meglepő módon. Lehetőleg ne juhbeles mert az széthasad sütésnél, de magas hústartalmút válasszunk azért, ha lehet). Nem a reklám helye, de füstlivel talán a legjobb, vagy valamilyen füstölt virslivel). Leveles tészta, jobb híján rétestészta. Szezámmag, frissen őrölt bors, némi reszelt sajt, bármilyen, csak ne növényi, nem úgy olvad. És némi sajtkrém (tömlős tökéletes).
Megjegyzés: Aki nem szereti a szezámmagot, tegyen csak simán sajtot rá, vagy köménymagot. TIPP: a reszelt sajtot a kinyújtott leveles tésztára is szórhatjuk. ? Kis pikantériát még ad, ha a sajtkrémbe keverünk egy evőkanálnyi jó minőségű mustárt is.
Hozzávalók kb 8 adag:
- 1 csomag leveles tészta (vagy rétestészta, de akkor a réteslapokat, legalább a tetejét olvasztott vajjal nem árt megkenni, bár aki imádja a ropogósat annak nem kell ? )
- 15 darab virsli
- reszelt sajt, egy 15 dkg
- 2-3 csomag tömlős sajtkrém
- szezámmag
- frissen őrölt bors
- tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A leveles tésztát kiengedjük szobahőmérsékleten, majd kb. fél cm vastagságra nyújtjuk. Felszeleteljük kb 3 cm-es csíkokra, megkenjük a frissen őrölt borssal bekevert sajtkrémmel (ekkor mehet bele a mustár is ha kicsi pikantériát csempésznénk bele) és a háromba vágott virsli darabokat begöngyöljük vele. Mehet egyben is a virsli, ekkor a tésztát akkorára vágjuk kb mint maga a virsli, vagy felcsíkozzuk ugyanúgy és akkor egy bordásabb mintázat lesz a végeredmény miután betekertük.
NEM főzzük elő, vagy meg a virslit!
A tetejét lekenjük tojással, rá szezámmagot és vagy reszelt sajtot szórunk és mehet is a forró, előmelegített sütőbe kb 15-20 percre. (200 fok kb). (aranybarnának kell lennie).
Tálalhatjuk francia salátával, vagy kethuppel, vagy akár pizzaöntet szerű mártogatóssal, de önmagában is isteni!
borítókép illusztráció, femina.hu, recept saját, kb. két tucatszor elkészítve