Ők aztán csípik a csípőset! Ilyen volt az I. Vásárhelyi Csípősevő Verseny

A rendezvényt Dobsa Tibor, a Tibchili alapítója álmodta meg. A verseny előtt elmondta, hogy minden versenyzőnek egy erősen felturbózott – chiliszósszal és chilipaprikával megpakolt – hamburgert kell elfogyasztania.
Erre összesen 15 perc állt rendelkezésre. Ha valaki legyűrte a csípős hamburgert, elindult a stopper: még 5 percig várni kellett és csak utána lehetett inni. Aki hamarabb belekortyolt az asztalra kihelyezett tejbe, az automatikusan kiesett. Így tehát 20 percig minden versenyző kiélvezhette a csípős hamburger erőteljes ízvilágát (feltéve, ha nem adta fel a kihívást).
Dobsa Tibortól azt is megtudtuk, hogy előzetesen 15 fővel számoltak, hiszen ez az a hamburgermennyiség, amit gond nélkül tudnak biztosítani. Mivel voltak, akik végül nem jöttek el, így a versenyzők két fordulóban mérettették meg magukat. Mindenki elé ugyanolyan csípős és meleg hamburger került, ezzel biztosítva a fair versenyt.
Mint megtudtuk, az érdeklődés hatalmas volt, gyorsan betelt a 15 hely. Dobsa Tibor azt is elárulta, hogy jövőre is szeretnék megrendezni a Vásárhelyi Csípősevő Versenyt, illetve egy chilifesztivál megvalósítása is a tervek között szerepel.
A verseny első három helyezettje nem mindennapi jutalmat kapott: plakettel és Tibchili ajándékcsomaggal térhettek haza. Az első ezen felül egy, a Bálint Kerámia által készített kupával is gazdagabb lett. Ezen felül minden versenyző kapott egy pólót.
A díjazottak neveit egy későbbi cikkben fogjuk közzé tenni.
Kapcsolódó cikkünk:
Szereted a csípőset és a hamburgert? Akkor ezt a versenyt neked találták ki!