Fantasztikus teljesítmény: majdnem felvehette a chef kabátot a Konyhafőnök műsorban a vásárhelyi Kajó Kinga

Kinga az egyik legfiatalabb versenyzőként állt helyt napról napra, hétről hétre a Konyhafőnök gasztro-reality-jében. Próbatétel próbatétel hátán, barátságok, jó hangulat, fejlődés: így jellemezte azt a másfél hónapot, amit fent töltött Budapesten a forgatási időszak alatt.
Mint mesélte, mindig is szeretett főzni, érdekelték a konyhai trükkök, praktikák is, de a műsor alatt megtanulta, hogyan legyen egy étel technikásabb, vagy hogyan lehet szebben tálalni a mindennapokban is. Egy nagy kihívásnak tekintette részvételét a főzőshowban, és már akkor is elégedett lett volna, ha két adásban szerepel. Ő azonban a középdöntő végéig eljutott!
Több ezer ember a castingon
A válogatáson egy óriási teremben kellett főzniük, fél órájuk volt arra, hogy előre megtervezett ételt elkészítsenek és 5 percük volt tálalni. Több ezer emberből választották ki az egykori Hód-Fitness-es Európa-és világbajnokot a végső csapatba, akik elindulhattak a 10 millió forintért és a Konyhafőnök címért.
Bármilyen alapanyagot kaphattak, és csak a helyszínen tudták meg, mi az
Tényleg fogalmuk sem volt arról, hogy az adott napon miből kell majd alkotniuk, míg az alapanyagokat bevitték a konyhába, addig ők egy külön szobában várakoztak. Volt, hogy egy komplett madarat kellett felpucolniuk és abból alkotni egy főételt, vagy egy macskacápával dolgozniuk, de aki követte a műsort, annak emlékezetes lehet a marha pénisz is. Kinga tudta, hogy bármivel megbirkózik, egyedül a pókkal nem, ha azt kapott volna, kifutott volna a konyhából– mesélte nevetve.
Egész napos munka
„A legfárasztóbb maga a főzés volt. Én egy csendes versenyző voltam, mert mindig a feladatra koncentráltam, kizártam a külvilágot olyankor. Ezt még az élsportolói múltamból hozom, azt, hogy fokozottan tudjak összepontosítani csakis az adott kihívásra, feladatra, hogy tudjam, mikor kell felpörögni és leengedni” – mondta.
Kritika és kritika, sokszor “poénba” ágyazva, de ütősen
A zsűrit alkotó Michelin csillagos chefek és Fördős Zé nem lágyszívűsködtek, volt, hogy valami a kukában landolt…
„Ők a profik, én elfogadtam minden kritikát, nem vettem támadásnak, és ha valamit nem találtak jónak az ételemben, azt a hibát máskor már nem követtem el, igyekeztem fejlődni, erről szól ez a műsor” – emelte ki. Hozzátette, semmilyen konyhai képzettsége nincs egyébként, teljesen más területen dolgozik a mindennapokban, kutyakozmetikusként.

Rácz Jenő, Fördős Zé és Sárközi Ákos kóstolás és értékelés közben
Az az étele, amire a legbüszkébb
Sárközi Ákos chef újragondolt juhtúrós sztrapacska feladatára a legbüszkébb, mert ez kinézetre is olyan volt, mint amilyet a Michelin-csillagos chef megalkotott. A szimultán főzés egyébként is az egyik legizgalmasabb kihívás volt Kinga számára.
Másfél hónap és rengeteg barátság
Kinga úgy fogalmazott, úgy érzi, életre szóló barátságokat kötött a műsor alatt, a mai napig hetente többször is beszél egykori versenytársaival. Különösen Edittel és Alexszel alakult ki szorosabb viszonya, utóbbi versenytársát úgy jellemezte, ugyanolyan, mint ő lányban. Határozott és maximalista.
Megkóstoltuk a középdöntős főztjét: Kinga arany durbincs filét, édesburgonya pürét és bulgurt tálalt nekünk zöld olajjal
Mint mondta, mióta részt vett a Konyhafőnökben még inkább odafigyel a tálalásra, és már tudja, mitől lesz még selymesebb egy püré, amely elem nélkül már el sem tudna képzelni egy-egy ételt. Családja és párja nagy örömére továbbra is főz, beépítve a tanultakat a menübe.
Tippek, tanácsok a majdnem döntőbe jutott Kingától a halsütéshez
A halat mindig forró serpenyőben kell sütni, mindig bőrrel lefelé kezdve. Egy kicsit lenyomva kell tartani, hogy a formázott filé formája megmaradjon. Érdemes vajjal locsolgatni, mert sokkal omlósabb lesz a végeredmény.
Természetesen a főzés végén mi is kóstoltunk, ilyen selymes pürét és omlós halfilét még nem ettünk.
Szerkesztőségünk ezúton is szívből gratulál Kingának, büszkék vagyunk rád!
Néhány pillanatkép a Konyhafőnökből: (fotók RTL Klub Magyarország, közzétéve a csatorna engedélyével)
Videó és borítókép Somogyi József, fotók RTL Klub Magyarország