Gasztrohidat képeztek Vásárhely és Szentes között

Vásárhelyi csapat is nevezett a Szentesi Lecsófesztiválra, amit idén rendhagyóan tartottak meg: minden csapat otthon főzött, és a készült fotókat online osztották meg egymással.
Idén már 19. alkalommal rendezték meg a Szentesi Lecsófesztivátt, ami idén rendhagyó volt, hiszen mindenki otthon főzött, a saját településén. A koronavírus-járványra való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy „online” tartják meg a főzöcskézést.
Azt eseményre egy vásárhelyi csapat is benevezett, akik a Tájház mellett készítették el a finomságokat. Csáki Zsolt gasztroszervező elmondta, hogy a lecsót egy összefogott helyi csapat készítette el. Ez ennyit tesz, hogy olyan csapatok fogtak össze, akik a vásárhelyi versenyeken külön-külön szoktak indulni, azonban most együtt vágtak bele a lecsóba.
A „Vásárhelyi Ízök Fesztiválja Csapata” egy füstölt, fürjjel készült, fürjtojás pörköltet készített lecsósan, illetve egy másik helyi hagyományos ételt is megfőztek, méghozzá a tarhonyás, kolbászos lecsót.
A fesztiválra a megye több településéről is neveztek, és mindenki 3 órakor kezdte meg a főzést. A készült képeket pedig a fesztivál oldalára fogják feltölteni.
Az ízek szerelmesei hamarosan Vásárhelyen találkoznak, hiszen jövő hétvégén rendezik az Ízök Fesztiválját.