Különleges és hagyományos ízekkel, barátságos árakkal új hentesüzlet nyílik Vásárhelyen!

A vásárhelyi ízvilág legnemesebb hagyományaival, valamint pár igazán különleges íz és termékritkasággal pénteken 7 órakor nyílik meg a város legújabb hentesáru-üzlete, a Rárósi utca 64 szám alatt, Bihacsy László vezetésével.
A nyitásra 80-20 százalékos arányú darált hús-akcióval készül az üzlet a készlet erejéig 1250 forint / kilogrammos áron.
Az üzlet péntekenként 7 és 12, valamint 13 és 18 óra között, szombaton pedig 7 és 12 óra között várja a húsimádókat. Emellett természetesen vasárnaponként a piacon, a már közismert és egyre bővülő választékkal várják vásárlóikat, reggel fél 7-től. Az összes sertésalkatrészből készült tőkehús kínálatot a közeljövőben marhahússal is bővíteni fogják. A kínálat különlegességét pedig ez egyedi húskészítmények és húráruk jelentik. A hagyományos angolszalonnán, tepertőn, füstölt és sütnivaló kolbászon, hurkán és egyebeken túl pár termék kiemelendő.
Minőségi hozzávalókkal, egyedi fűszerezéssel és saját recept szerint, csökkentett sótartalommal készül az üzlet juhbeles virslije, párizsija, debrecenije, főzőkolbásza. Az egyedi recept szerinti termékek listája itt még nem ér véget, felkerült a palettára Bihacsy László vizsgamunkája, a zöldborsos turista felvágottja, a vásárhelyi pikáns páros névre hallgató sütnivaló kolbász, vagy az a fehér füstölt kolbász mellyel az utóbbi két évben díjat is nyert a mester a száraz áruk között. Emellett, idényjelleggel, olyan egyéb termékekkel is készül a tulajdonos, mint a szintén 2017-ben díjnyertes vásárhelyi húskenyér, vagy a különböző grillezni való kolbászok és pácolt húsok. Az állandó terméklista mellett időről-időre más különlegességek is megjelennek, így érdemes hetente ellátogatni az üzletbe.
A termékek mind helyben, saját erővel, saját beszerzésű, minőségi alapanyagokból készülnek, még a fűszerkeverékek is egy kis házi manufaktúrából kerülnek beszerzésre. A húsáruk és készítmények a hét többi napján így szinte teljesen kézi munkával készülnek el.
Bihacsy László elmondta, az árakat igyekszik mérsékelten tartani, megtartva a legmagasabb minőség szempontjait.
Az udvarban található üzletben egyszerre egy vásárló tartózkodhat, az ajtóban az előírásoknak megfelelő kézfertőtlenítő található, bent pedig maszk használata kötelező.
(x)