quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Promenad.hu archívum

Különleges borokkal és ételekkel várta a párokat Valentin-napon a Nyugi Bár

2020. február 16.

A szerelmesek ünnepén folytatódott a Nyugi Bár nagy sikerű Borvacsora-sorozata, amelyen a Bock pince nedűit és Fodor Krisztián chef ételkülönlegességeit kóstolhatták meg a résztvevők.

Mint Fodor Krisztián kérdésünkre elárulta, a Borvacsorák sikerének titka két dologból áll össze; egyrészt, hogy sűrűn rendezik meg, így az emberek egyre jobban nyitottabbak a borokra és az ételekre, továbbá, hogy egyre magasabbra teszik a lécet, egyre komolyabb borászatokkal és ételekkel várják az érdeklődőket, illetve hogy igyekeznek úgy szervezni, hogy árbarát legyen a rendezvény.

A chef továbbá kiemelte, az ételekbe olyan afrodiziákumokat is belecsempésztek, mint a spárga, az eper, a csokoládé, a fűszerek közül pedig a fahéjat, a rózsaborsot, továbbá a zellert, emellett pedig dekorációban is a szerelmesek ünnepére hangolódtak és egy meglepetéssel is készültek.

Különleges borokkal és ételekkel várta a párokat Valentin-napon a Nyugi Bár

Krenner Csaba sommelier kiemelte, Villány a vörösborokról szól, így az este során a résztvevők főként ezeket kóstolhatják meg, de emellett egy fehérbor is helyet kapott, de a napokban forgalomba kerülő rozéjukat is a Nyugi Bár Borvacsoráján mutatták be. Érdeklődésünkre továbbá arra is rámutatott: bár vannak alapok, amikkel nem igazán lehet félrelőni a borválasztásnál, mint például, hogy a fehérhúshoz a fehérborok passzolnak, de a magyar gasztronómia széleskörűségének köszönhetően nemcsak a hús fajtája határozhatja meg a megfelelő bort, hanem az is, hogy milyen raguval tálalják, emellett pedig a desszertek mellé való bortálalás is egyre népszerűbb.