Régi családi hagyományokat követ a szilvalekvár főzéssel a Béke-telep képviselőjelöltje

“Nagymamáméknak volt a Mámazugban egy kis kertjük és gyerekkoromban Mária nap környékén ott találkozott a család apraja-nagyja, ahol együtt szedtük a szilvát – magoztuk – daráltuk, majd a üstben kifőztük. Az idén bőven termett szilvánk, így sütinek, smoothinak és lekvárnak is jutott belőle. A lekvár 13 órán keresztül főtt, nem üstben, hanem saválló edényben. Hozzáadott cukrot és zselésítő anyagot nem teszünk bele” – mesélte a Béke-telepi képviselőjelölt, aki szilváspite receptjét is megosztotta hírportálunkkal. Íme!
Nagyiféle Szilvás süti
Hozzávalók: 4 bögre liszt, 4 db tojás, 2 bögre cukor, 2 bögre natúr joghurt, 1.5 bögre szilva, 1 bögre étolaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor
Elkészítés: A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral, add hozzá a joghurtot és az olajat. A lisztet vegyítsd sütőporral, és forgasd a masszába. Dolgozd simára a tésztát, majd egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A szilvákat mosd meg, magozd ki, és vágd fel tetszőlegesen. Rakd a tészta tetejére, és szórd meg apróra vágott mandulával. Told forró sütőbe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, a süti biztosan elkészült.