quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 16. szerda
  -  Csongor
Promenad.hu archívum

A helyire esküszik: Walterné Böngyik Terézia kovászos uborkát készít!

2019. augusztus 26.

Walterné Böngyik Terézia képviselőjelölt asszony hivatalos közösségi oldalán osztotta meg, hogyan készíti a kovászos uborkát. Arra biztatván ezáltal a vásárhelyi asszonyokat, hogy vegyék és fogyasszák a helyi termékeket!

A képviselőjelölt egy jól bevált, a dédmamájától örökölt receptjét is ismertette az alábbi néhány gondolattal karöltve:

Kedves vásárhelyi Háziasszonyok!

Látogassunk ki minél többször a piacra, mert a helyi termékek vásárlásával a saját környezetünket támogatjuk. Azzal hogy a helyi gazdáktól vásárolunk, hozzájárulunk ahhoz, hogy a településünk gazdaságilag fejlődjön, élhető és sikeres maradjon.

Én most a kovászos uborkát választottam, dédmamám receptje alapján…

Hozzávalók egy 5l-es üvegben:
– 3 kg közepes méretű uborka
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 csokor kapor
– 1 szelet kenyér pirítva
– 4 ek só (literenként 1 ek)
– 4 l víz
– szemes bors, babérlevél

A képviselőjelölt asszony arra is kíváncsi, hogy Önök mindezt hogyan csinálják! A válaszokat kommentben várja!