A helyire esküszik: Walterné Böngyik Terézia kovászos uborkát készít!

Walterné Böngyik Terézia képviselőjelölt asszony hivatalos közösségi oldalán osztotta meg, hogyan készíti a kovászos uborkát. Arra biztatván ezáltal a vásárhelyi asszonyokat, hogy vegyék és fogyasszák a helyi termékeket!
A képviselőjelölt egy jól bevált, a dédmamájától örökölt receptjét is ismertette az alábbi néhány gondolattal karöltve:
Kedves vásárhelyi Háziasszonyok!
Látogassunk ki minél többször a piacra, mert a helyi termékek vásárlásával a saját környezetünket támogatjuk. Azzal hogy a helyi gazdáktól vásárolunk, hozzájárulunk ahhoz, hogy a településünk gazdaságilag fejlődjön, élhető és sikeres maradjon.
Én most a kovászos uborkát választottam, dédmamám receptje alapján…
Hozzávalók egy 5l-es üvegben:
– 3 kg közepes méretű uborka
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 csokor kapor
– 1 szelet kenyér pirítva
– 4 ek só (literenként 1 ek)
– 4 l víz
– szemes bors, babérlevél
A képviselőjelölt asszony arra is kíváncsi, hogy Önök mindezt hogyan csinálják! A válaszokat kommentben várja!