A vásárhelyi Haspárti Team nyerte az Eszterházy Barokk Ételfőző Fesztiváljának versenyét!

„Barokk korabeli ételeket kellett főzni, amelyeket korabeli eszközökkel kellett készíteni. Kétszer tartottunk munkaértekezletet” – mesélte Bihacsy László.
Hangsúlyozta, a főzőverseny kemény munka, reggel fél 6-tól délután 2 óráig nincs megállás.
És hogy mivel nyertek? Íme a menüsor, amely ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb ételeket tartalmaz már ránézésre is:
Mária hercegnő kedvence:
/Ököruszály leves gazdagon/
Főúri fenséges bőség tál:
töltött ürü bivaly hússal töltve, konfitált szárnyas hús,ínyenc töltött fürj kard élre hányva kemencében sült borda fűszeres füstölt hal zöld fűszer ágyon,haltepertő,hagyma karikák, Eszterházy rostélyos
köret:mézes sül gyümölcsök,ananászos ,hagymás,szalonnás zelleres hajdina,párolt lila káposzta,zöldfűszeres metélt.
Desszert: őszibarackos-szilvás bögrés,Eszterházy kocka,tejes pite,palacsinta meggyes öntettel
és Antal pincészet borai
A Haspárti Team egyébként 20 éve versenyzik Magyarországon belül, de Szlovákiában Ausztriában, Szerbiában, és Romániában is bizonyították már főző tehetségüket. A mostani, Barokk Étel Fesztiválon – amelyet idén 7. alkalommal szerveztek meg – az elejétől kezdve képviselik Vásárhelyt. Mint ahogyan a főzőmester lapunknak elmondta, legfőbb céljuk a hagyományos gasztronómia népszerűsítése és a vásárhelyi tradicionális ételek bemutatása. Az önszerveződő civil szervezetet 8-10 fő alkotja, köztük van szakmabeli, főzni szerető, lelkes asszonyok,lányok és férfiak is. Megtudtuk, a versenyeken való részvételt saját anyagi forrásaikból fedezik, ugyanakkor az alapanyagokhoz akadnak támogatóik is.
Legközelebb Szolnokon, a Gulyás fesztiválon csillogtathatják meg tehetségüket.
A VII. Eszterházy Barokk Ételfőző Fesztiválon résztvevő csapattagok voltak:
Bihacsy Lászó; Bihacsy Lászlóné; Kovács Georgina; Kecskeméti Ilona; Molnárné Molnár Julianna; Dombi Endre; Méray József
Gratulálunk a kiváló eredményhez!
Fotók: Haspárti Team Facebook oldala