quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely24.com archívum

Különleges ízvilágba kalauzol a szegedi cukrász remekműve, amit Magyarország Cukormentes Tortájának választottak

2019. augusztus 04.

A cikkben leírják, összesen 14,9 gramm szénhidrát van egy sze­­let tortában, nincs benne hozzáadott cukor és gabonaliszt sem. Helyette van bőségesen gesztenye, amit pasztörizált tojással és tejszínnel kevertek össze, így az első réteg egy könnyed hab, ezt követi a savanykás ízű áfonyaréteg, amibe citromlevet és csillagánizst is tettek, majd az izgalmas mogyorós-mandulás ropogós, és végül a piskóta. A kreáció tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, azon ko­­ronaszerűen csokoládéívek, bennük pedig egy áfonyaszem.

„Ha azt mondom, hogy na­­gyon snassz egy klasszikus gesztenyetorta, kell bele valami poén. Évek óta szerettem volna a gesztenyéből egy extra tortát készíteni, hiszen a családom és a cukrászda után nagy szerelmem ez a termés. Most kaptam az alkalmon, fejben és papíron megterveztem, és jelentkeztünk az ország tortája versenyre. A cukormentes kategóriában nagyon szigorú­­an veszik a dietetikai szempontokat, erre ügyeltünk végig, vi­­szont itt nem volt olyan hangsúlyos a hazai összetevő, de törekedtünk rá. Egyszer készítettük el, azt vittük fel zsű­­rizésre, egyből a legjobb ötben voltunk, ezt követően már csak a textúrákat finomítgattuk, például a ropogóst tökéletesítettük” – nyilatkozta a lapnak Gyuris László.

Hozzátette, jövőre is indulnak, hi­­szen cél minél többször el­­nyerni a címet.

Augusztus 18-ától bárki megkóstolhatja a győztes tortát.

(Forrás: delmagyar.hu; Fotó: Frank Yvette)