Mutatjuk a legfinomabb vendégváró sütiket!

Ma mutatunk öt könnyű, ám annál különlegesebb gyümölcsös süti receptet, amely pillanatok alatt elkészíthető és a vendégek elé tehető!
1. Omlós lekváros pite
Hozzávalók:
• 2 db tojás
• 2-3 pohár liszt
• 200 gr vaj vagy margarin
• 1 pohár cukor
• késhegynyi vanília
• 1 tk. sütőpor
• 150-200 gr lekvár vagy dzsem
Elkészítés:
1. Melegítsük fel a vajat vagy margarint.
2. Egy mélyebb tálban jól keverjük össze a cukrot, a tojást, a vajat és a vaníliát.
3. Folyamatosan dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet, majd egy csinos kis cipóvá gyúrjuk össze.
4. Osszuk két részre: 1/3 – 2/3 arányban. A kisebbik részt tegyük azonnal mélyhűtőbe legalább egy órára. A nagyobbik részt pedig lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és helyezzük tepsibe. (Ha vékonyabban szeretjük a tésztát, nagyobb, ha vastagabban, kisebb tepsibe.)
5. A tészta tetejét kenjük meg lekvárral, ezt kanállal egyengessük el, hogy mindenhová egyformán jusson.
6. A mélyhűtőből kivett kisebb darabot nagyobb lyukú reszelőn nyomjuk át és borítsuk be vele a pite tetejét.
7. Ezt követően egy előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt megsül.
2. Ananászos túródesszert
Hozzávalók:
0.5 pohár tej
• 15 gr zselatin
• 10 gr vaníliás cukor
• 250 gr túró
• 0.5 pohár tejföl
• 0.5 pohár porcukor
• darabolt ananász
Elkészítés:
1. Oldjuk fel a zselatint a tejben, majd 20 percre tegyük félre.
2. Keverjük össze a túrót a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.
3. Melegítsük fel a zselatint. (Felforralni nem szabad!)
4. Majd finom mozdulatokkal keverjük a túrós masszához. Ezután pedig forgassuk bele az ananászdarabokat.
5. Csinos üvegtálba vagy egy egyszemélyes edénykékbe öntsük bele a desszertalapot, s tegyük 4-5 órára a hűtőbe.
6. Tálaláskor adhatunk hozzá kellemes szörpöt vagy akár öntetet.
7. Ananász híján pedig nagyon finom mindez őszibarackkal és meggyel is.
3. Fehércsokis málnás mousse
Hozzávalók:
• 250 gr fehér csokoládé
• 1 tojás
• 50 gr vaj
• 250 gr 33%-os felvert tejszín
• málna és pár mentalevél a díszítéshez
Elkészítés:
1. Gőzfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét.
2. A tojást habosítsuk ki.
3. Keverjük a csokiba a lágy vajat és a tojást, majd finom mozdulatokkal a felvert tejszínhabot is.
4. Ezt követően csinos kis pohárkákban, edénykékben hűtsük ki a mousse-t.
5. A málnát törjük össze, pürésítsük, és kanalazzuk a meghűlt hab tetejére. Végül tűzzünk bele 1-2 friss mentalevélkét.
4. Gyümölcsös nugát
Hozzávalók:
• 400 gr cukor
• 100 ml víz
• 100 gr méz
• 1.5 tojásfehérje
• 60 gr kandírozott narancs- és citromhéj
• 60 gr pisztácia
• 30 gr mandulaforgács
• 30 gr egész szemű mandula
Elkészítés:
1. A cukrot a vízben főzzük fel, aztán közepes lángon még 3 percig forraljuk, hadd sűrűsödjön.
2. Csorgassuk bele a mézet, ezzel tovább sűrítsük, arra vigyázva, hogy nehogy karamellizálódjon.
3. Verjük fel a tojásfehérjét, s közben vékony sugárban adagoljuk bele a mézes szirupot. Addig verjük, míg a tojásos massza átveszi a szirup melegét.
4. A mandulát megpirítjuk, és a citrusfélékkel együtt a habhoz keverjük.
5. Végül hosszúkás formába öntsük ki.
6. Ezután pedig 1-2 napig szárítsuk szobahőmérsékleten az édességet. A formából kivéve forró késsel szeleteljük.
5. Pillekönnyű banántorta
Hozzávalók:
• 100 gr vaj
• 3 tojás
• 300 gr liszt
• 1 pohár cukor
• 1 pohár tejföl
• 3 banán
• vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A tojássárgákat fél pohár cukorral és a felolvasztott vajjal jól keverjük ki. Aztán adagoljuk hozzá a lisztet, majd a tésztát becsomagolva tegyük hűtőbe.
2. A felkarikázott banánoknak kevés vaníliás cukorral adjunk pikáns ízt.
3. Ezt követően egy zsiradékkal kikent tortaformába egyengessük el a tésztát.
4. Rakosgassuk a felületére a banánkarikákat, majd arra öntsük rá a tejfölt.
5. Tegyük egy 180-200 fokosra melegített sütőbe, és 20 percig süssük, ezután kenjük meg a tojásfehérjéből és a maradék cukorból készült kemény habbal, és egy pár percre még dugjuk vissza a sütőbe.
6. Nagyon mutatós és finom lesz, ha a tetejére aprított mandulát is szórunk.