5+1 hűsítő turmix, melyekkel elviselhetőbb a rekkenő hőség!

Nyár. Hőség. Szomjúság. Ebben a pokoli melegben mindannyiunk arra vágyunk, hogy felhevült testünk menedéket találjon, és némi hümmögés során kortyoljon finomabbnál finomabb üdítőket. A legjobb megoldás a hideg víz, legyen az buborékos vagy annak hiányával ékeskedő. Ám vagyunk páran, akik szeretjük a nyalánkságokat és az üdítőnktől is elvárjuk, hogy a cukorszintünket felrepítse az egekbe és azon is túl. Következzenek a turmixok, melyek a nyár gyümölcseit egyesítik a poharakba, és frissítő hatásuk garantált!
1.Cseresznyés álom, málnával megbolondítva
Hozzávalók:
1-1 csésze cseresznye és málna
2 dl áfonyás joghurt
2 dl hideg tej
0,5 dl hideg ásványvíz
1 db banán
2-3 evőkanál méz
jégkocka
Elkészítés: A megmosott, kimagozott cseresznyét és a málnát kevés ásványvízzel leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a banánt, a mézet, a tejet, a joghurtot és néhány darab jégkockát. Az italt tovább turmixoljuk, és azonnal kínáljuk.
2.Joghurt és túró házassága
Hozzávalók
4 dl natúr joghurt
15 dkg sovány túró
friss vagy fagyasztott piros gyümölcsök ízlés szerint (málna, eper, szeder, ribizli, áfonya)
folyékony édesítőszer
A díszítéshez:
őrölt fahéj
fahéjrúd
Elkészítés: A hozzávalókat habosra turmixoljuk, poharakba töltjük, és jól lehűtjük. Közvetlenül a kínálás előtt megszórjuk egy csipetnyi fahéjjal és beledobunk egy fahéjrudat.
3.A kerek kedvenc: dinnye
Hozzávalók:
görögdinnye (kockákra vágva)
hideg tej
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
pici rum
Elkészítés: A hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk és 10 percre behűtjük.
4.A fanyar sárga: citrom
Hozzávalók:
1-2 gombóc citromfagyi
2 dl lime és citromlé (dobozos)
3 cl vodka
A díszítéshez:
lime és citromkarika, mentalevél
Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk és vastag falú poharakba töltjük. Szervírozás előtt az italt jól behűtjük.
5.Gombóc Artúr kedvence: csokoládé
Hozzávalók:
1-2 gombóc vaníliafagylalt
1,5 dl tej
1 evőkanál csokoládészirup
A díszítéshez:
tejszínhab és csokoládészirup
Elkészítés: A fagylaltot poharakba osztjuk. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a csokoládészirupot, majd a fagyira osztjuk. Tejszínhabbal díszítjük, csokoládésziruppal meglocsoljuk.
+1.Klasszuk és örök kedvenc: banán
Hozzávalók:
2 db banán
6 dl hideg tej
1/2 tk citromlé
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A meghámozott banánt apró darabokra törjük, majd a tejjel, a citromlével és a vaníliás cukorral együtt turmixgépbe tesszük. Alaposan összeturmixoljuk, majd lehűtjük, és poharakba töltve tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Fotó: pixabay.com