Aranyára van a magyar epernek

Húsvétra még tovább emelkedhet a fóliasátrakban termett hazai gyümölcs ára.
Elkezdődött az eperszezon, a pultokon megjelent a magyar termés, bár az import gyümölcstől jóval drágább, írta a Délmagyarország.
A sok tavaszi napsütés miatt három héttel hamarabb indult idén a szezon, Zsombón és Hódmezővásárhelyen már a múlt héten elkezdték szedni a fólia alatt termesztett gyümölcsöt. A piacokon egyelőre még hitetlenkedve fogadják, hogy nem Görögországból vagy Spanyolországból való a kínált portéka, bár ez most még az árán is látszik. Míg a messziről jött gyümölcs kilójáért ezer, a hazaiért akár háromezer forintot is elkérnek
írta a portál.
A termelők azt mondják, hiába a magas ár, még így is alig van rajta hasznuk. A fóliasátrakban ugyanis a nagy hőmérsékletingadozás miatt alig termett eper. Sokan a külföldi, olcsóbb epret választják, ami azonban ízetlenebb.
A tudósításban arról is beszámoltak, hogy a kaposvári piacon 3500 forintos kilónkénti áron is találtak magyar epret, ami szintén jóval drágább az importnál.
Forrás: delmagyar, sokszinuvidek.hu, borítókép illusztráció, pixabay