quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 17. csütörtök
  -  Rudolf
Promenad.hu archívum

Šijački borokat kóstolhattak a Nyugi Bárban

2019. február 16.

Valentin-nap alkalmából borkóstolóval egybekötött vacsoraestet szerveztek Hagymatikum Nyugi bárjában. A résztvevők Vinarija Šijački borászat italait kóstolhattak, amelyhez Fodor Krisztián chef által összeállított ételeket szolgáltak fel -írja a Makó Híradó.

A novemberi nagy sikerű borvacsora után februárban is újabb esttel készült a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő. A Valentin-napi menüsort a fürdő chefje, Fodor Krisztián állította össze, amelyhez Vinarija Šijački borokat kínáltak.

Šijački borokat kóstolhattak a Nyugi Bárban 4

Előételként sertéspofát szolgáltak fel 2018-as olaszrizlinggel, ezt követte a narancsos tormás cékla füstölt lazaccal díszítve és a 2017-es évjáratú Neoplanta, a 2018-as Chardonnay-t követően mogyorós tejszínes kacsaragu levest ehettek a vendégek. A főételhez – amely csirke supreme rukkolás burgonyával és bazsalikomos paradicsom volt – kétféle borból választhattak: a 2018-as Rose Ivana Sijackiból és a 2017-es Sedusából. Desszertként csokoládét, áfonyát és karamellt szervíroztak, amelyhez 2017-es Merlot-t öntöttek a poharakba.

Šijački borokat kóstolhattak a Nyugi Bárban 3

Gergely Gábor, a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő igazgatója köszöntőjében kiemelte, fél évvel ezelőtt látogatott el Ivana Šijački borászatába, és ezután határozta el, hogy elhozza a fürdőbe is a finom italokat. Ivana először járt Magyarországon. Mint elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy az est keretén belül bemutathatta a családi borászatát a magyar közönség előtt.

Šijački borokat kóstolhattak a Nyugi Bárban

– 13 hektáron gazdálkodunk és a kapacitásunk 100 ezer liter évente. Ma este hét bort tudunk bemutatni és nagyon remélem, hogy jól fogják érezni a vendégek magukat – fogalmazott Ivana.

Forrás és képek: makohirado.hu