A mézfogyasztás értékes tápanyaghoz juttatja az emberi szervezetet

A Legyen minden nap mézes nap! fogyasztásösztönzésére szóló kampányhoz kapcsolódóan Takács Ferenc, a Kaposvár és Térsége Méhész Egyesület tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon nagyon kevés mézet fogyasztanak.
„Ha egy nap egy ember öt gramm mézet fogyasztana, akkor nem lenne elég a magyarországi méztermés, amelynek nagy részét exportáljuk” – fogalmazott.
Szerinte a mindössze 70 dekagrammnyi személyenkénti éves mézfogyasztás Magyarországon rossz beidegződés miatt lehet, és azt javasolta, hogy lehetőleg minden nap fogyasszanak a családok mézet.
Elmondta azt is, hogy a szakma és a hatóság együttműködése révén kiszorultak a mézhamisítók a magyar piacról, így a fogyasztók bátran vásárolhatják a hazai terméket.
(Borítókép: illusztráció, forrás: Pixabay.com)